Budínské kuře

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1dní 1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2476 kalorií
2.0g cukrů
244.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Kuře důkladně omyjeme a rozporcujeme nejlépe na 4 větší nebo 8 menších kousků. V míse rozmícháme koňak, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Každou porci kuřátka v této směsi obalíme a necháme marinovat nejlépe přes noc a nejméně 3 hodiny. Potom z mouky a vajec připravíme těstíčko, v němž marinované porce kuřete obalíme. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, do kterého jsme přidali máslo a v něm usmažíme porce kuřete. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.

přidejte na:
Evík

17. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář