Budínské kuře

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1dní 1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2476 kalorií
2.0g cukrů
244.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Kuře důkladně omyjeme a rozporcujeme nejlépe na 4 větší nebo 8 menších kousků. V míse rozmícháme koňak, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Každou porci kuřátka v této směsi obalíme a necháme marinovat nejlépe přes noc a nejméně 3 hodiny. Potom z mouky a vajec připravíme těstíčko, v němž marinované porce kuřete obalíme. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, do kterého jsme přidali máslo a v něm usmažíme porce kuřete. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.

přidejte na:
Chybí obrázek

17. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.