Budínské kuře
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1dní 1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2476
kalorií
2.0g
cukrů
244.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Kuře důkladně omyjeme a rozporcujeme nejlépe na 4 větší nebo 8 menších kousků. V míse rozmícháme koňak, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Každou porci kuřátka v této směsi obalíme a necháme marinovat nejlépe přes noc a nejméně 3 hodiny. Potom z mouky a vajec připravíme těstíčko, v němž marinované porce kuřete obalíme. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, do kterého jsme přidali máslo a v něm usmažíme porce kuřete. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.
Evík17. 09. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.