Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Česká čína rychlá a dobrá

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 40min , porce

1016 kalorií, 0.0g cukrů, 96.0g tuků, 40.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu trochu stáhnu. Pak opět zvýším teplotu, přidám sterilovanou zeleninu, skoro nejlepší je lečo, pokud není přímo rozvařené či podobná konzerva. Pozor, ať si tam nenalijete půl konzervy vody! Nedávám takovou, co obsahuje hrášek, mrkev, kukuřici, fazolky, ale to asi ze zvyku. Nakonec přisypu pytlík slaných oříšků, opražím a se solením opatrně, podle toho jak jsou slané oříšky. Kdo má rád pálivé jako já, přidá Tabasco!

Bulb Tip k receptu

Velmi jednoduché, rychlé, dobré. Možnost variací není vyloučena...
Chleba jako příloha jedině...ale to je málo, nejlepší je čerstvý a kdyby ještě byl teplý, třeba z domácí pekárny, tak to nemá chybu.

Roxana

11. 12. 2009, Recept navštíven: 9952x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /...

Zobrazit všechny podobné recepty k Česká čína rychlá a dobrá Link-arrow
Thumb.chleba

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
děláváme podobně, dobrá rychlovka, místo oříšků dáváme oloupané mandle a přílohu rýži(třeba i s burákama)
Přidané ingredience: mandle

26. 08. 2014, 08:43

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robí rada a často tento recept, je vyborný

22. 11. 2016, 21:56

Přidat komentář
Angel 666
Roxano, když tam dáš Moravanku nebo Kunovjanku, dáváš i tu kyselou okurku? A není to pak až moc kyselé?

Angel 666 12. 12. 2009, 13:46

Roxana
Ani ne, jestli myslíš tu celou okurčičku co tam mají, tu tam nedávám. Ačkoliv řeknu Ti to popravdě, Kunovjanka je až na posledním místě, to když si nevzpomenu něco mít v zásovbě jiného. Nejlepší fakt je lečo, jak jsem zjistila, jenže slít vodu, protože by to byla polévka a v obchodě podrobit podrobnému průzkumu, zda to není kaše a ne lečo. Ona to dělá takhle jedna firma, ale teď nevím která...Moravanka je dobrá.

Roxana 12. 12. 2009, 14:48

Angel 666
Tak to někdy vyzkouším jako rychlou večeři, ted, když se peče cukroví, jsou rychlovky potřeba. Dám tam lečo, ale já ho nekupuju, dělám si každý rok svoje, domácí, do sklenic, mám ho pěkně husté, takže to bude bez problémů. Díky za rady!

Angel 666 12. 12. 2009, 16:35

Roxana
No, to mi povídej, dělala jsem to včera! Taky na vaření není tolik času a to je raz dva! A lečo se Ti tam bude hodit. Akorát já musím mít všechno pálivé tak jsem tam dala nějakou chili omáčku na kuře a to byla dobrota:-)))) Ale manžela jsem tím neotravovala!

Roxana 12. 12. 2009, 17:10

tepito
Dělám vepřové s lečem i s kys.okurkou,jen to trochu přisladím.Jak se to smaží,tak to zkaramelizuje-dobrota.

tepito 30. 12. 2009, 06:04

Roxana
Tepito, Ty by sis rozumněla s mojí dcerou, ta sůl nepotřebuje ta maso sladí...neber doslova, ale má ráda kombinace slaného a sladkého, třeba broskve, pomeranče, to je její v kombinaci s masem.

Roxana 30. 12. 2009, 10:10

tepito
Přesně-miluji maso se sladkým.To mám asi po mamce,ta měla ráda loupáčky se salámem.

tepito 31. 12. 2009, 07:09

Roxana
Neříkej! Já když za minulého režimu chodila na střední školu, chodila se mnou spolužačka co si nosila denně rohlík a čokoládu (podle toho taky vypadala, jen kvetla), to jsem zírala no a co, dneska se to peče v pekárnách. Člověk neví co je dobré!

Roxana 31. 12. 2009, 11:47

tepito
Nechala si to patentovat?Dneska by byla v balíku.Tak mě napadá,že bych mohla uspět na trhu s loupákem se salámem.Třeba by to někomu chutnalo.

tepito 31. 12. 2009, 13:21

Roxana
No víš co, kolik blbostí a lidi na tom vydělali milony, ono to chce se nebát, nedat se a mít filipa a drzost. Já jsem na tohle trouba, i kdybych vynalezla perpetum mobile. A nakonec, co já sama už vymyslela věcí a zlepšováků, načež jsem se dozvěděla,že už to někdo přede mnou vynalezl taky...to se pak spravedlivě dožeru!

Roxana 31. 12. 2009, 15:36

Angel 666
Víte, holky, co miloval můj strejda? Chleba s máslem na to nějaký zrající sýr a navrch meruňkovou marmeládu, přiznám se, že jsem nikdy nenašla odvahu to vyskoušet.

Angel 666 01. 01. 2010, 14:40

Roxana
Už dlouho to tu chci napsat a nemám odvahu. Ale zkusila jsem to, není to z mé hlavy a mohla jsem se toho užrat denně! Chleba s máslem a medem a na to stroužky česneku. Myslete si o mně co chcete, ale je to strašně dobré,ani nevím, kdo mi to poradil, ale může to být i dobrá obrana proti chřipce.

Roxana 01. 01. 2010, 18:36

tepito
Teda to jsou kombinace-kam se na to hrabe loupák se salámem.To by mě nenapadlo ani jedno,může to být zajímavé.Když jsem byla těhotná,moc mi chutnal nanuk a k tomu jsem přikusovala syrové zelí.

tepito 01. 01. 2010, 19:56

Roxana
Já v těhotenstvíí neměla chutě vůbec žádné jiné než předtím. Tohle jsem se mírně vyděsila a zkusila, až se to naučila celá rodina, Zkus to....za to nic nedáš. Zelí nejím, brrr, vůbec nesnáším kyselé věci. Jinak neexistuje co bych nejedla.

Roxana 01. 01. 2010, 20:31

tepito
syrové zelí =hlávka,není vůbec kyselé,dodnes si pamatuju,tu šílenou chuť,ale už bych to nejedla.

tepito 01. 01. 2010, 21:10

Roxana
Tak hlávkové zelí mohu, to mi nevadí, a syrové mlsám, když to krájím, ale kysané zelí zasyrova NE, já vím že vitamíny skáčou kolem, ale prostě nemohu, já která sní všechno, nenutím se do toho, protože - tělo si řekne, něco mi asi nesedí. Sterilované mi taky nevadí.

Roxana 02. 01. 2010, 09:40

tepito
Kysané taky nejím,vím,že je zdravé,ale nepřemůžu se.Za to mi moc chutná lák ze sterilizovaného zelí.Piji ho jak limonádu.

tepito 02. 01. 2010, 11:14

Roxana
Tepito, jako dítě jsem ho jedla, teď si jen vzpomenu a mám husí kůži, kyselé okurky jen tak lehce, no na kocovinu by byly dobré, bych asi zvracela 2 dny i co jsem nikdy nesnědla a nevypila! Lák tedy taky ne. Když má být zelí, tak dělám všechno pro to, abych prosadila sterilované a červené ještě raději. Jinak hlávku - tu ano! Asi to něčím je, škoda že to má ty vitamíny,jinak je mi to jedno.

Roxana 02. 01. 2010, 17:01

Roxana
Angel, tak to tedy já tu odvahu najdu! To musím zkusit, po té zkušenosti s medem a česnekem. Já to přečetla až teď, to je taky taková zajímavá kombinace,ale věřím že dobrá.

Roxana 06. 01. 2010, 10:21

Angel 666
Tak potom mi dej určitě vědět, možná taky přece jen zkusím?

Angel 666 06. 01. 2010, 13:23

Angel 666
Hele, ještě jsem si vzpomněla, Helena Růžičková v jedné ze svých knih píše, že si maže marmeládu na bramborák a že je to tak dobré, až se jí z toho kroutí palce u nohou, jen si prý o ní doma všichni myslí, že je čuně :o)

Angel 666 06. 01. 2010, 13:26

tepito
Vzláštní kombinace,ale když jim to chutná,tak ať si dají.Já to neodsuzuju.

tepito 06. 01. 2010, 14:17

passita
už vím co bude zítra na oběd

passita 06. 01. 2010, 18:15

Facebook komentáře