Česká čína rychlá a dobrá
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu trochu stáhnu. Pak opět zvýším teplotu, přidám sterilovanou zeleninu, skoro nejlepší je lečo, pokud není přímo rozvařené či podobná konzerva. Pozor, ať si tam nenalijete půl konzervy vody! Nedávám takovou, co obsahuje hrášek, mrkev, kukuřici, fazolky, ale to asi ze zvyku. Nakonec přisypu pytlík slaných oříšků, opražím a se solením opatrně, podle toho jak jsou slané oříšky. Kdo má rád pálivé jako já, přidá Tabasco!
Tip k receptu
Velmi jednoduché, rychlé, dobré. Možnost variací není vyloučena...
Chleba jako příloha jedině...ale to je málo, nejlepší je čerstvý a kdyby ještě byl teplý, třeba z domácí pekárny, tak to nemá chybu.
11. 12. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: mandle
planeta 26. 08. 2014, 10:43