Citronová bábovka

Obtížnost

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

1620 kalorií
5.0g cukrů
87.0g tuků
46.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do bílé pěny. Přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru, hladkou mouku s kypřícím práškem a olej. Z bílků, krupicového cukru a citronové šťávy připravíme pevný sníh. Přidáme i špetku soli. Obě hmoty propojíme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 45 minut.
Hotovou bábovku necháme trochu zchladnout a pak ji vyklopíme. Nakonec vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Tip k receptu

do těsta lze přidat také kůru z pomeranče, ale i kousky sušeného nebo kandovaného ovoce

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 06. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
skvelá citronova babovka

07. 01. 2016, 12:38

Chybí obrázek
robievam často

10. 10. 2016, 10:08

Chybí obrázek
bábovka výborná

14. 05. 2019, 09:41

Přidat komentář
Chybí obrázek
chutná lahodná bábovka

hanka 10. 08. 2016, 20:47

Chybí obrázek
Píše se tam o citrónu

Roman 03. 06. 2017, 06:13

Chybí obrázek
Píše se tam od citronu ale v ingrediencích žádný není tak co s tím citronem tedy

Roman 03. 06. 2017, 06:14

Chybí obrázek
Pekl ksem poprve a uspesne

mates.atratil 12. 04. 2018, 04:54

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.