Citronová bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
1620
kalorií
5.0g
cukrů
87.0g
tuků
46.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do bílé pěny. Přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru, hladkou mouku s kypřícím práškem a olej. Z bílků, krupicového cukru a citronové šťávy připravíme pevný sníh. Přidáme i špetku soli. Obě hmoty propojíme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 45 minut.
Hotovou bábovku necháme trochu zchladnout a pak ji vyklopíme. Nakonec vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Tip k receptu
do těsta lze přidat také kůru z pomeranče, ale i kousky sušeného nebo kandovaného ovoce
planeta30. 06. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.