Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Citronová bábovka

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 55min
Nutriční hodnoty
1620 kalorií 5.0g cukrů 87.0g tuků 46.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do bílé pěny. Přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru, hladkou mouku s kypřícím práškem a olej. Z bílků, krupicového cukru a citronové šťávy připravíme pevný sníh. Přidáme i špetku soli. Obě hmoty propojíme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 45 minut.
Hotovou bábovku necháme trochu zchladnout a pak ji vyklopíme. Nakonec vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Bulb Tip k receptu

do těsta lze přidat také kůru z pomeranče, ale i kousky sušeného nebo kandovaného ovoce


Přidat na Pinterest
planeta

30. 06. 2015, Recept navštíven: 2063x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelá citronova babovka

07. 01. 2016, 12:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robievam často

10. 10. 2016, 10:08

Přidat komentář
hanka
chutná lahodná bábovka

hanka 10. 08. 2016, 20:47

Thumb
Píše se tam o citrónu

Roman 03. 06. 2017, 06:13

Thumb
Píše se tam od citronu ale v ingrediencích žádný není tak co s tím citronem tedy

Roman 03. 06. 2017, 06:14

Facebook komentáře