Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Citrónové suflé

Citrónové suflé
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 30min , porce

396 kalorií, 1.0g cukrů, 23.0g tuků, 37.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoustnutí, poté postupně přisypáváme cukr, citrónovou kůru a přiléváme citrónovou šťávu. Mísu dáme do vodní lázně a šleháme, dokud není směs hustá. Když je směs hustá, tak ji odstavíme z vodní lázně a ještě chvilku šleháme. Želatinu dáme rozpustit do 4 lžic vody, poté ji nalijeme do směsi a opět šleháme do zhoustnutí. Z bílků si ušleháme sníh, přimícháme do směsi, přišleháme smetanu a poté nalijeme do připravené misky na suflé a necháme vychladnout. Před podáváním odloupneme papír. Můžeme ozdobit nasekanými mandlemi, pistáciemi, oříšky, záleží na chuti.

Beruska64

04. 01. 2010, Recept navštíven: 2674x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Citrónové suflé

Citrónové suflé

Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoust...

Zobrazit všechny podobné recepty k Citrónové suflé Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre sufle

04. 10. 2016, 19:05

Přidat komentář
Beruska64
vynikající

Beruska64 04. 01. 2010, 18:56

Facebook komentáře