Citrónové suflé
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
396
kalorií
1.0g
cukrů
23.0g
tuků
37.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoustnutí, poté postupně přisypáváme cukr, citrónovou kůru a přiléváme citrónovou šťávu. Mísu dáme do vodní lázně a šleháme, dokud není směs hustá. Když je směs hustá, tak ji odstavíme z vodní lázně a ještě chvilku šleháme. Želatinu dáme rozpustit do 4 lžic vody, poté ji nalijeme do směsi a opět šleháme do zhoustnutí. Z bílků si ušleháme sníh, přimícháme do směsi, přišleháme smetanu a poté nalijeme do připravené misky na suflé a necháme vychladnout. Před podáváním odloupneme papír. Můžeme ozdobit nasekanými mandlemi, pistáciemi, oříšky, záleží na chuti.
Beruska6404. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.