Také jste si zpříjemnili dovolenou chozením po lese a sbíráním hříbků a teď nemáte moc nápadů na jejich zpracování? Nabízíme vám trošku inspirace v naší gurmánské kuchyni. Po ránu je nejpříjemnější začít den vydatnou omeletou a můžete začít přemýšlet, jakou polévku uvaříte k obědu. Dáte-li přednost zeleninové nebo kuřecí polévce s hříbky či hutnější krémové polévce. S výbornou chutí si ale také nezadá česká kulajda. Pokud ale patříte spíše k těm, kteří dávají přednost těstovinám, určitě vyzkoušejte naše recepty na rychlé těstoviny nebo na jiné houbové špagety či ravioly.
Naším tipem pro horké letní dny je však chutné houbové rizoto nebo kuřecí rizoto s houbama, které zasytí, ale neunaví vás natolik, abyste museli vzdát svůj odpolední program. Jste-li ale milovníci lišek a omáček, máme zde skvělý recept na liškovou omáčku nebo na houbovku s kuřecím masem. Knedlíkoví nadšenci se mohou nechat navnadit třeba knedlíčky s houbovou nádivkou.
Mezi námi se najdou i vášniví sběratelé, kteří houby sbírají jen pro radost, ale nejí je. Své úlovky suší nebo zpracovávají dle vlastního uvážení a potom s nimi obdarovávají své blízké. Tipem naší redakce na zpracování hříbků pro ty, kdo nemají dostatek místa na jejich sušení, je mražení.
Hodně štěstí na houbách i v kuchyni!
heleen1 07. 10. 2009, 14:57
Ajaja 27. 12. 2009, 11:08
heleen1 27. 12. 2009, 11:26
Ajaja 01. 01. 2010, 22:21
heleen1 01. 01. 2010, 22:48
Ajaja 02. 01. 2010, 12:18