Omeleta s houbami a slaninou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
1048
kalorií
3.0g
cukrů
86.0g
tuků
62.0g
bílkovin
Příprava
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme rozškvařit na pánev. Přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli a mírně restujeme.
Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme a chvilku dusíme (cca 10 minut). Máme-li houby sušené, přelijeme je horkou vodou a necháme oživnout (nabobtnat).
Takto připravené houby slijeme, necháme okapat a přidáme na pánev ke slanině a cibuli.
Vejce rozmícháme se solí, pepřem a kari kořením. Vlijeme na pánev, přisypeme najemno nakrájenou papriku a opečeme z obou stran. Na závěr posypeme strouhaným tvrdým sýrem a dáme zapéct, postačí 2 minutky na roztavení eidamu.
20. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.