Chybějící obrázek

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
40min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

216 kalorií
0.0g cukrů
8.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nasekáme najemno (pro děti ji moc nedoporučujeme), zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, nedovařenou rýži, osolíme, opepříme. Orestujeme, přidáme předem namočené houby a zalijeme bujónem (1-2 naběračky), vždy po vydušení přilijeme další, dokud není rýže měkká a rizoto pěkně spojené (ne však na kaši).

Tip k receptu

Pro děti nedoporučujeme solit, ani pepřit. Použití cibule by mělo být minimální.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

10. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutí velmi dobre

katka16031 06. 11. 2015, 20:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné rizoto

Svetlana 30. 01. 2016, 14:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutne rizoto

dušanka 16. 08. 2016, 20:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodné rizoto

majka 31. 07. 2019, 17:16

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Mohou vůbec tak malé děti houby? Možná minimum žampiónů, ale houbám bych se teda vyhnula úplně...

Táňa 12. 09. 2009, 08:39

Chybějící obrázek
Jasně, že děti mohou houby. Myslím, že klidně už od roku a půl nebo od dvou let.

Edita 15. 09. 2009, 07:58

Ajaja
Pokud používám na rizoto kuřecí maso, které je třeba výrazněji ochutit, pak lze použít Vypečenou šťávu k vepřovému masu, která dodá chuť. U dětí je třeba zvážit, záleží na věku.

Ajaja 15. 02. 2010, 20:28