Rizoto s kuřecím masem a houbami
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
216
kalorií
0.0g
cukrů
8.0g
tuků
33.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli nasekáme najemno (pro děti ji moc nedoporučujeme), zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, nedovařenou rýži, osolíme, opepříme. Orestujeme, přidáme předem namočené houby a zalijeme bujónem (1-2 naběračky), vždy po vydušení přilijeme další, dokud není rýže měkká a rizoto pěkně spojené (ne však na kaši).
Tip k receptu
Pro děti nedoporučujeme solit, ani pepřit. Použití cibule by mělo být minimální.
Zuzana Mellenová10. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.