Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rizoto s kuřecím masem a houbami
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 50min , porce

216 kalorií, 0.0g cukrů, 8.0g tuků, 33.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nasekáme najemno (pro děti ji moc nedoporučujeme), zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, nedovařenou rýži, osolíme, opepříme. Orestujeme, přidáme předem namočené houby a zalijeme bujónem (1-2 naběračky), vždy po vydušení přilijeme další, dokud není rýže měkká a rizoto pěkně spojené (ne však na kaši).

Bulb Tip k receptu

Pro děti nedoporučujeme solit, ani pepřit. Použití cibule by mělo být minimální.

Zuzana Mellenová

10. 05. 2009, Recept navštíven: 6295x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Cibuli nasekáme najemno (pro děti ji moc nedoporučujeme), zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na drobné kost...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rizoto s kuřecím masem a houbami Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí velmi dobre

06. 11. 2015, 20:44

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné rizoto

30. 01. 2016, 14:48

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne rizoto

16. 08. 2016, 20:07

Přidat komentář
Thumb
Mohou vůbec tak malé děti houby? Možná minimum žampiónů, ale houbám bych se teda vyhnula úplně...

Táňa 12. 09. 2009, 08:39

Edita
Jasně, že děti mohou houby. Myslím, že klidně už od roku a půl nebo od dvou let.

Edita 15. 09. 2009, 07:58

Ajaja
Pokud používám na rizoto kuřecí maso, které je třeba výrazněji ochutit, pak lze použít Vypečenou šťávu k vepřovému masu, která dodá chuť. U dětí je třeba zvážit, záleží na věku.

Ajaja 15. 02. 2010, 20:28

Facebook komentáře