Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 50min
Nutriční hodnoty
216 kalorií 0.0g cukrů 8.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nasekáme najemno (pro děti ji moc nedoporučujeme), zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, nedovařenou rýži, osolíme, opepříme. Orestujeme, přidáme předem namočené houby a zalijeme bujónem (1-2 naběračky), vždy po vydušení přilijeme další, dokud není rýže měkká a rizoto pěkně spojené (ne však na kaši).

Bulb Tip k receptu

Pro děti nedoporučujeme solit, ani pepřit. Použití cibule by mělo být minimální.


Zuzana Mellenová

10. 05. 2009, Recept navštíven: 6924x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí velmi dobre

06. 11. 2015, 20:44

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné rizoto

30. 01. 2016, 14:48

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne rizoto

16. 08. 2016, 20:07

Přidat komentář
Thumb
Mohou vůbec tak malé děti houby? Možná minimum žampiónů, ale houbám bych se teda vyhnula úplně...

Táňa 12. 09. 2009, 08:39

Edita
Jasně, že děti mohou houby. Myslím, že klidně už od roku a půl nebo od dvou let.

Edita 15. 09. 2009, 07:58

Ajaja
Pokud používám na rizoto kuřecí maso, které je třeba výrazněji ochutit, pak lze použít Vypečenou šťávu k vepřovému masu, která dodá chuť. U dětí je třeba zvážit, záleží na věku.

Ajaja 15. 02. 2010, 20:28

Facebook komentáře