Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ravioly s houbovou nádivkou

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
3168 kalorií 10.0g cukrů 205.0g tuků 112.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme s vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím si z hub, cibule, ořechů, vody, kmínu, soli, pepře a oleje připravíme houbovou nádivku (viz související recepty). Odleželé těsto rozkrojíme na půl a z jedné poloviny vyválíme obdélník asi 3 mm silný. Z druhé poloviny rozválíme stejně silný, ale o trochu větší obdélník. Na menší obdélník poklademe co 5 cm vrchovatou lžičku houbové nádivky. Vzniklý kopeček nádivky zploštíme. Mezery mezi hromádkami navlhčíme vodou a větší plát těsta položíme na plát s hromádkami. V místě, bez náplně přitiskneme těsto k sobě a nakrájíme na 5 cm čtverce. Okraje důkladně přitiskneme k sobě, aby se při vaření nerozevřely, a dáme po várkách vařit do osolené vroucí vody. Vaříme tak dlouho, dokud samy nevyplavou. Uvařené ravioly vyndáme děrovanou naběračkou a ještě horké polijeme roztopeným máslem a posypeme nastrouhaným parmazánem.


Přidat na Pinterest
Milena

26. 06. 2009, Recept navštíven: 3502x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Hub mám teď dost, tohle brzy vyzkouším, láká mě ta zajímavá kombinace hub a ořechů. Docela bych si uměla představit navrch nějakou jemnou sýrovou omáčku :o).

Angel 666 07. 09. 2009, 07:07

Facebook komentáře