Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dalmatinská kuřecí křidýlka

Dalmatinská kuřecí křidýlka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
36 kalorií 0.0g cukrů 2.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Zemiaky ošúpeme a pokrájame po dĺžke na mesiačiky. Opečieme ich na olivovom oleji. Vyberieme ich na sitko a dáme odkvapkať. Olej nevylievame.
V oleji po zemiakoch prudko opečieme umyté kuracie krídelka. Teplotu znížime, všetko podlejeme troškou vody a pridáme kocku bujónu s príchuťou bazalka - tymian.
Podusíme, až kým sa objem vody nezredukuje a pridáme trošku bieleho suchého vína. Postupne do panvice pridáme olivy, a keď už je mäso mäkké, aj zemiaky.
Krátko podusíme, aby sa chute spojili. Na záver pridáme rajčiaky pokrájané na mesiačiky. Podľa potreby dochutíme soľou. Zmes rozdelíme na jednotlivé porcie aj so šťavou z panvice a podávame z bielou čerstvou bagetou.

Bulb Tip k receptu

Je to obed alebo večera z jedného hrnca.


Jozef

24. 07. 2011, Recept navštíven: 2287x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nenáročná príprava a chutné

04. 10. 2015, 17:20

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelekrídelka

25. 10. 2015, 20:36

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúce a velmi chuťovo dobre krídelka

31. 03. 2016, 10:35

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborná pochuťka

13. 05. 2016, 09:13

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
krídelka sú velmi chutné

10. 08. 2016, 19:46

Přidat komentář
palino
robíme často tieto krídelka

palino 11. 08. 2016, 21:13

Facebook komentáře