Dalmatinská kuřecí křidýlka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
36
kalorií
0.0g
cukrů
2.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Zemiaky ošúpeme a pokrájame po dĺžke na mesiačiky. Opečieme ich na olivovom oleji. Vyberieme ich na sitko a dáme odkvapkať. Olej nevylievame.
V oleji po zemiakoch prudko opečieme umyté kuracie krídelka. Teplotu znížime, všetko podlejeme troškou vody a pridáme kocku bujónu s príchuťou bazalka - tymian.
Podusíme, až kým sa objem vody nezredukuje a pridáme trošku bieleho suchého vína. Postupne do panvice pridáme olivy, a keď už je mäso mäkké, aj zemiaky.
Krátko podusíme, aby sa chute spojili. Na záver pridáme rajčiaky pokrájané na mesiačiky. Podľa potreby dochutíme soľou. Zmes rozdelíme na jednotlivé porcie aj so šťavou z panvice a podávame z bielou čerstvou bagetou.
Tip k receptu
Je to obed alebo večera z jedného hrnca.
Jozef24. 07. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.