Domácí Krtkův dort

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2622 kalorií
0.0g cukrů
235.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Dortový korpus: Pudinky, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme vejce a olej a pořádně rozšleháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na dort. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 150 st. a necháme péci asi 20 minut - zkouším špejlí. Je možné i přidat vyšší teplotu, mně peče trouba hodně, ale dcera musí dát necelých 200 st.
Krém: Obě šlehačky ušleháme, přimícháme dle návodu připravenou želatinu a šleháme společně. Vmícháme cukr, rozmixovaný banán a rozlámanou čokoládu na vaření. Dáme vychladit asi na půl hodiny - dle potřeby.
Upečený dort dáme zchladnout, přendáme na tác a vydlabeme lžící vnitřek asi 1,5 - 2 cm, záleží na výšce formy na dort, po okrajích necháme asi 1 cm vysoký lem.
Vydlabaný korpus poklademe banány, nakrájenými na kolečka.
Na banány dáme šlehačkový krém do výšky - kopule, posypeme rozdroleným, vydlabaným korpusem, který máme ze vnitřku dortu.
Dort dáme asi na půl dne do lednice ztuhnout.

přidejte na:
Roxana

15. 01. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept
katka16031 14. 04. 2016, 12:38
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuci
dušanka 14. 09. 2016, 21:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzera dobre, vyskúšam
hanka 24. 03. 2017, 15:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tento dort robím občas, je dobrý
Svetlana 30. 03. 2017, 12:02