Krtkův dort
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Poté zašleháme 130 ml mléka a sníh z bílků. Vlijeme do vymazané formy a pečeme cca 20 minut při 180°C.
Až korpus vychladne, vytvoříme nožem kruh (asi cm od okraje). Vnitřek korpusu opatrně vydlabeme lžící, nesmíme porušit dno korpusu.
Náplň připravíme následovně: uvaříme pudink (klasicky pudinkový prášek v půl litru mléka), necháme ho vychladnout. Vyšleháme šlehačku, tu pak vyšleháme ještě s tvarohem a vychladlým pudinkem. Podle libosti přidáme moučkový či vanilkový cukr. Můžeme přidat nasekanou či nastrouhanou čokoládu.
Do vydlabaného korpusu dáme trochu krému, banány rozkrojené na půl, opět zalijeme krémem a navrch posypeme vydlabaným těstem z korpusu – z toho vytvoříme jakýsi efekt krtince.
Tip k receptu
Dort můžete ozdobit marcipánovou postavičkou představující oblíbenou dětskou postavu Krtečka.
Zuzana Mellenová11. 04. 2009
Ingredience
- 2 vejce
- 3 banány
- 100 g cukru moučka
- 180 g polohrubé mouky
- 250 g jemného tvarohu
- 100 ml rostlinného oleje
- 630 ml mléka
- 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka)
- 2 vrchovate lžíce kakaa
- 3 lžíce cukru moučka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 balení ztužovače šlehačky
- kousek čokolády na vaření