Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Domácí nakládáné zelí

Domácí nakládáné zelí

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1471 kalorií 29.0g cukrů 0.0g tuků 101.0g bílkovin

Příprava

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních nádob a dobře upěchujeme. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháme prostor, aby šťáva během kvašení nepřetékala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna a důkladně zatížíme. Podle toho jak je nádoba se zelím velká, ji necháme 1 až 2 dny v teple(18 C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti(asi 8 až 10 C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí opakovaně stlačovat. Povrch zelí musí být po celou dobu přípravy i přechovávání zalitý šťávou, jinak plesniví.


Jiřulka

02. 01. 2010, Recept navštíven: 4031x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, robím podobne

18. 11. 2016, 20:21

Přidat komentář

Facebook komentáře