Chybí obrázek

Domácí nakládáné zelí

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1471 kalorií
29.0g cukrů
0.0g tuků
101.0g bílkovin


Příprava

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních nádob a dobře upěchujeme. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháme prostor, aby šťáva během kvašení nepřetékala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna a důkladně zatížíme. Podle toho jak je nádoba se zelím velká, ji necháme 1 až 2 dny v teple(18 C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti(asi 8 až 10 C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí opakovaně stlačovat. Povrch zelí musí být po celou dobu přípravy i přechovávání zalitý šťávou, jinak plesniví.

přidejte na:
Jiřulka

02. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept, robím podobne

18. 11. 2016, 20:21

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.