Domácí rozmarýnové žemle
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
1720
kalorií
5.0g
cukrů
19.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, cukr, sůl, sekaný rozmarýn, olej a vodu a vypracujeme důkladně vláčné těsto. /můžeme zadělat v domácí pekárně/. Necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto dáme na vál a vypracujeme z něho menší bochánky. Dáme na plech s pečícím papírem, překrojíme stěrkou na půl a necháme ještě chvíli kynout. Kousky potřeme vajíčkem, posypeme solí, kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut.
Hloušková08. 05. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.