Domácí rozmarýnové žemle

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

1720 kalorií
5.0g cukrů
19.0g tuků
51.0g bílkovin


Příprava

V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, cukr, sůl, sekaný rozmarýn, olej a vodu a vypracujeme důkladně vláčné těsto. /můžeme zadělat v domácí pekárně/. Necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto dáme na vál a vypracujeme z něho menší bochánky. Dáme na plech s pečícím papírem, překrojíme stěrkou na půl a necháme ještě chvíli kynout. Kousky potřeme vajíčkem, posypeme solí, kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut.

přidejte na:
Hloušková

08. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář