Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí rozmarýnové žemle

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 50min
Nutriční hodnoty
1720 kalorií 5.0g cukrů 19.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, cukr, sůl, sekaný rozmarýn, olej a vodu a vypracujeme důkladně vláčné těsto. /můžeme zadělat v domácí pekárně/. Necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto dáme na vál a vypracujeme z něho menší bochánky. Dáme na plech s pečícím papírem, překrojíme stěrkou na půl a necháme ještě chvíli kynout. Kousky potřeme vajíčkem, posypeme solí, kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut.


Přidat na Pinterest
Hloušková

08. 05. 2011, Recept navštíven: 2263x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře