Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí rozmarýnové žemle

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 50min , porce

1720 kalorií, 5.0g cukrů, 19.0g tuků, 51.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, cukr, sůl, sekaný rozmarýn, olej a vodu a vypracujeme důkladně vláčné těsto. /můžeme zadělat v domácí pekárně/. Necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto dáme na vál a vypracujeme z něho menší bochánky. Dáme na plech s pečícím papírem, překrojíme stěrkou na půl a necháme ještě chvíli kynout. Kousky potřeme vajíčkem, posypeme solí, kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut.

Hloušková

08. 05. 2011, Recept navštíven: 1930x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí rozmarýnové žemle

Domácí rozmarýnové žemle

V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, cukr, sůl, sekaný rozmarýn, olej a vodu a vypracujeme důkladně v...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí rozmarýnové žemle Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře