Doublenské vdolky

Obtížnost

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
2dní 12h 20min

Celkový čas

2dní 13h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

2010 kalorií
0.0g cukrů
23.0g tuků
51.0g bílkovin


Příprava

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme, přilijeme zbytek mléka, změklý tuk a vejce. Nejdříve v míse, pak na vále vypracujeme hladké a husté těsto. Posypeme moukou, zakryjeme utěrkou necháme 3/4 hodiny vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme silnější plát.
Troubu předehřejeme na 180°C
Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na vymazaný plech a necháme ještě chvilku kynout.
Pak dáme vdolky do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut dozlatova.

Tip k receptu

Vdolky můžeme udělat nasladko namazané marmeládou a posypané strouhaným tvarohem, nebo naslano jako přílohu k masu s omáčkou.

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 02. 2014

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Jednoduchý recept, ale vdoplky byly vynikající

16. 11. 2014, 10:41

Chybí obrázek
vynikajuce

17. 11. 2015, 20:06

Chybí obrázek
velmi dobre

10. 12. 2015, 11:23

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.