Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Doublenské vdolky

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2dní 12h 20min 2dní 13h 50min
Nutriční hodnoty
2010 kalorií 0.0g cukrů 23.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme, přilijeme zbytek mléka, změklý tuk a vejce. Nejdříve v míse, pak na vále vypracujeme hladké a husté těsto. Posypeme moukou, zakryjeme utěrkou necháme 3/4 hodiny vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme silnější plát.
Troubu předehřejeme na 180°C
Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na vymazaný plech a necháme ještě chvilku kynout.
Pak dáme vdolky do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Vdolky můžeme udělat nasladko namazané marmeládou a posypané strouhaným tvarohem, nebo naslano jako přílohu k masu s omáčkou.


Přidat na Pinterest
Olga Darkangels

10. 02. 2014, Recept navštíven: 1289x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jednoduchý recept, ale vdoplky byly vynikající

16. 11. 2014, 10:41

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce

17. 11. 2015, 20:06

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

10. 12. 2015, 11:23

Přidat komentář

Facebook komentáře