Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Doublenské vdolky

Doublenské vdolky

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2dní 12h 20min 2dní 13h 50min
Nutriční hodnoty
2010 kalorií 0.0g cukrů 23.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme, přilijeme zbytek mléka, změklý tuk a vejce. Nejdříve v míse, pak na vále vypracujeme hladké a husté těsto. Posypeme moukou, zakryjeme utěrkou necháme 3/4 hodiny vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme silnější plát.
Troubu předehřejeme na 180°C
Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na vymazaný plech a necháme ještě chvilku kynout.
Pak dáme vdolky do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Vdolky můžeme udělat nasladko namazané marmeládou a posypané strouhaným tvarohem, nebo naslano jako přílohu k masu s omáčkou.


Olga Darkangels

10. 02. 2014, Recept navštíven: 1205x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jednoduchý recept, ale vdoplky byly vynikající

16. 11. 2014, 10:41

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce

17. 11. 2015, 20:06

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

10. 12. 2015, 11:23

Přidat komentář

Facebook komentáře