Drůbeží cihla
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1716
kalorií
1.0g
cukrů
33.0g
tuků
170.0g
bílkovin
Příprava
Vejce rozkvedláme s mlékem a solí,přisypeme postupně mouku a vypracujeme vláčné těstíčko.Maso omyjeme,osušíme,naklepeme,osolíme,opepříme a nakrájíme na tenké plátky.Formu na biskupský chlebíček vytřeme důkladně máslem a postupně do ní skládáme střídavě plátky masa,šunky a sýra.Vše zalijeme těstíčkem,formu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180C.Pečeme asi 50 minut(nožem vyzkoušeíme,zda je maso hotové).Necháme vychladnout a potom vložíme do chladu alespon na 2 hodiny(nebo přes noc).Cihlu opatrně vyklopíme a nakrájíme na plátky.Podáváme s pečivem a se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
jirina196726. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.