Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Fleky se zelím

Fleky se zelím
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 45min , porce

360 kalorií, 0.0g cukrů, 41.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet, aby pustilo šťávu, tu slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme zelí dozlatova. Fleky uvaříme v osolené vodě do měkka. Fleky v hrnci smícháme se zelím a dochutíme solí a pepřem. Podáváme.

Bulb Tip k receptu

Velmi rychlé a jednoduché jídlo a překvapivě dobré a dietní.

Evík

07. 02. 2013, Recept navštíven: 1448x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Fleky se zelím

Fleky se zelím

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet, aby pustilo šťávu, tu slijeme a dáme stranou. Na ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Fleky se zelím Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláme to dost často, ale zelí dusíme současně s anglickou slaninou nakrájenou na malé kostičky.
Přidané ingredience: anglická slaniny

09. 02. 2013, 12:20

planeta
Restaurant_star
také přidáváme slaninu a na konec trochu sušené saturejky, dobré, zdravé , rychlé
Přidané ingredience: slanina

27. 01. 2014, 10:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vemi oblubene jedlo

13. 02. 2016, 13:52

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Matka byla slovenka a toto jídlo se stalo nezbytným v našem jídelníčku. Nevím, kde v ostatních receptech, které jsem četl, přišli na to, dělat zelí světlé! Humus! Základ tohoto jídla je právě zelí vysmahnuté až na hnědou barvu,kdy dostane tu správnou chuť, ale musí se u toho chvíli postát, což se dnešním hospodyňkám asi moc nechce. Tento recept je nejpodobnější tomu mému, který se dědí už několik generací, že ani nevím, kolik. Vařené uzené žebírko se nakrájí na kousky a orestuje se na slanině a to cele se smíchá se zelím a "domácími" fleky. Mňaminka.
Přidané ingredience: Uzené žebírko vařené a špek

Jarda 27. 09. 2016, 16:07

Přidat komentář

Facebook komentáře