Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Fleky se zelím

Fleky se zelím

Obtížnost Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 45min
Nutriční hodnoty
360 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet, aby pustilo šťávu, tu slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme zelí dozlatova. Fleky uvaříme v osolené vodě do měkka. Fleky v hrnci smícháme se zelím a dochutíme solí a pepřem. Podáváme.

Bulb Tip k receptu

Velmi rychlé a jednoduché jídlo a překvapivě dobré a dietní.


Evík

07. 02. 2013, Recept navštíven: 1715x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláme to dost často, ale zelí dusíme současně s anglickou slaninou nakrájenou na malé kostičky.
Přidané ingredience: anglická slaniny

09. 02. 2013, 12:20

planeta
Restaurant_star
také přidáváme slaninu a na konec trochu sušené saturejky, dobré, zdravé , rychlé
Přidané ingredience: slanina

27. 01. 2014, 10:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vemi oblubene jedlo

13. 02. 2016, 13:52

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Matka byla slovenka a toto jídlo se stalo nezbytným v našem jídelníčku. Nevím, kde v ostatních receptech, které jsem četl, přišli na to, dělat zelí světlé! Humus! Základ tohoto jídla je právě zelí vysmahnuté až na hnědou barvu,kdy dostane tu správnou chuť, ale musí se u toho chvíli postát, což se dnešním hospodyňkám asi moc nechce. Tento recept je nejpodobnější tomu mému, který se dědí už několik generací, že ani nevím, kolik. Vařené uzené žebírko se nakrájí na kousky a orestuje se na slanině a to cele se smíchá se zelím a "domácími" fleky. Mňaminka.
Přidané ingredience: Uzené žebírko vařené a špek

Jarda 27. 09. 2016, 16:07

Přidat komentář

Facebook komentáře