Fleky se zelím

Obtížnost

Čas přípravy

1h 15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

360 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet, aby pustilo šťávu, tu slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme zelí dozlatova. Fleky uvaříme v osolené vodě do měkka. Fleky v hrnci smícháme se zelím a dochutíme solí a pepřem. Podáváme.

Tip k receptu

Velmi rychlé a jednoduché jídlo a překvapivě dobré a dietní.

přidejte na:
Chybí obrázek

07. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Děláme to dost často, ale zelí dusíme současně s anglickou slaninou nakrájenou na malé kostičky.
Přidané ingredience: anglická slaniny

09. 02. 2013, 12:20

Chybí obrázek
také přidáváme slaninu a na konec trochu sušené saturejky, dobré, zdravé , rychlé
Přidané ingredience: slanina

27. 01. 2014, 10:22

Chybí obrázek
vemi oblubene jedlo

13. 02. 2016, 13:52

Chybí obrázek
Matka byla slovenka a toto jídlo se stalo nezbytným v našem jídelníčku. Nevím, kde v ostatních receptech, které jsem četl, přišli na to, dělat zelí světlé! Humus! Základ tohoto jídla je právě zelí vysmahnuté až na hnědou barvu,kdy dostane tu správnou chuť, ale musí se u toho chvíli postát, což se dnešním hospodyňkám asi moc nechce. Tento recept je nejpodobnější tomu mému, který se dědí už několik generací, že ani nevím, kolik. Vařené uzené žebírko se nakrájí na kousky a orestuje se na slanině a to cele se smíchá se zelím a "domácími" fleky. Mňaminka.
Přidané ingredience: Uzené žebírko vařené a špek

Jarda 27. 09. 2016, 16:07

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.