Fleky se zelím

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

360 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet, aby pustilo šťávu, tu slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme zelí dozlatova. Fleky uvaříme v osolené vodě do měkka. Fleky v hrnci smícháme se zelím a dochutíme solí a pepřem. Podáváme.

Tip k receptu

Velmi rychlé a jednoduché jídlo a překvapivě dobré a dietní.

přidejte na:
Evík

07. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Děláme to dost často, ale zelí dusíme současně s anglickou slaninou nakrájenou na malé kostičky.
Přidané ingredience: anglická slaniny

heladon 09. 02. 2013, 12:20

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
také přidáváme slaninu a na konec trochu sušené saturejky, dobré, zdravé , rychlé
Přidané ingredience: slanina

planeta 27. 01. 2014, 10:22

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vemi oblubene jedlo

katka16031 13. 02. 2016, 13:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Matka byla slovenka a toto jídlo se stalo nezbytným v našem jídelníčku. Nevím, kde v ostatních receptech, které jsem četl, přišli na to, dělat zelí světlé! Humus! Základ tohoto jídla je právě zelí vysmahnuté až na hnědou barvu,kdy dostane tu správnou chuť, ale musí se u toho chvíli postát, což se dnešním hospodyňkám asi moc nechce. Tento recept je nejpodobnější tomu mému, který se dědí už několik generací, že ani nevím, kolik. Vařené uzené žebírko se nakrájí na kousky a orestuje se na slanině a to cele se smíchá se zelím a "domácími" fleky. Mňaminka.
Přidané ingredience: Uzené žebírko vařené a špek

Jarda 27. 09. 2016, 16:07

Přidat komentář