Bramborové placky se zelím
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1284
kalorií
3.0g
cukrů
15.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oloupeme, nastrouháme a pokropíme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Přidáme okapané, překrájené kysané zelí, vejce a tolik mouky, abychom těsto zahustili. Do rozehřátého oleje lžící klademe bramborové těsto, rozetřeme ho na placku, uhladíme povrch a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové bramborové placky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku. Podáváme je horké, dokud jsou křupavé. Vynikající jsou třeba k pivu nebo jako dobrá příloha k masu.
Jiřulka02. 01. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Salám
Šéfredaktor 19. 06. 2013, 08:38
© 2024, Railsformers s.r.o.