Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborové placky se zelím

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1236 kalorií 3.0g cukrů 12.0g tuků 47.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme, nastrouháme a pokropíme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Přidáme okapané, překrájené kysané zelí, vejce a tolik mouky, abychom těsto zahustili. Do rozehřátého oleje lžící klademe bramborové těsto, rozetřeme ho na placku, uhladíme povrch a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové bramborové placky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku. Podáváme je horké, dokud jsou křupavé. Vynikající jsou třeba k pivu nebo jao dobrá příloha k masu


Přidat na Pinterest
Jiřulka

02. 01. 2010, Recept navštíven: 5841x


Přidat recenzi
Šéfredaktor
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Super recept, do těsta ještě přidávám opečený salám či klobásku.
Přidané ingredience: Salám

19. 06. 2013, 06:38

Přidat komentář
Tatiana
Přidala jsem tam ještě nakrájené párky (čertovky) a šunku. Zelí i mléka jsem dala méně. Přikládám fotku!

Tatiana 03. 07. 2011, 10:45

pavlinf
je to dobrota ,taky dělávám

pavlinf 19. 06. 2013, 10:56

Facebook komentáře