Bramborové placky se zelím

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1236 kalorií
3.0g cukrů
12.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme, nastrouháme a pokropíme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Přidáme okapané, překrájené kysané zelí, vejce a tolik mouky, abychom těsto zahustili. Do rozehřátého oleje lžící klademe bramborové těsto, rozetřeme ho na placku, uhladíme povrch a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové bramborové placky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku. Podáváme je horké, dokud jsou křupavé. Vynikající jsou třeba k pivu nebo jao dobrá příloha k masu

přidejte na:
Jiřulka

02. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Super recept, do těsta ještě přidávám opečený salám či klobásku.
Přidané ingredience: Salám

Šéfredaktor 19. 06. 2013, 06:38

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Přidala jsem tam ještě nakrájené párky (čertovky) a šunku. Zelí i mléka jsem dala méně. Přikládám fotku!

Tatiana 03. 07. 2011, 10:45

Chybějící obrázek
je to dobrota ,taky dělávám

pavlinf 19. 06. 2013, 10:56