Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Francouzská omeleta

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 10min
Nutriční hodnoty
368 kalorií 0.0g cukrů 31.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Do pánve vhoďte oříšek másla. Mělo by se zpěnit a šumět, ale nikoli zhnědnout. K vejcím přidejte parmazán, osolte je, opepřete a vlijte na pánev.
Nechte vajíčka několik vteřin lehce bublat a pak je dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrňte od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak nechte a pak postup opakujte; ke konci můžete promíchávat rychleji, až získáte směs, v níž jsou vejce místy ještě polotekutá.
Pánví teď několikrát zatřeste, a to pohybem dopředu a zpátky. Omeleta by se po ní měla lehce pohybovat a na povrchu být vláčná a vlhká. Jestli chcete ‚brunetku‘, na chviličku prudce zvyšte plamen, aby spodní část získala tmavší barvu.
Pevně uchopte rukojeť a pánev nakloňte, aby omeleta sklouzla k jedné straně. Vedle mějte připravený talíř. Třetinu omelety přehrňte; při druhém přehrnutí už zabalenou lahůdku sesuňte na talíř. Ještě horkou ji potřete zbylým kouskem másla a okamžitě podávejte.


Přidat na Pinterest
bottle

02. 11. 2009, Recept navštíven: 3282x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star
Hm, tak jsem od toho čekala více.

23. 09. 2012, 17:16

Přidat komentář

Facebook komentáře