Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Francouzská omeleta

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 5min
Celkový čas: 10min , porce

368 kalorií, 0.0g cukrů, 31.0g tuků, 20.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Do pánve vhoďte oříšek másla. Mělo by se zpěnit a šumět, ale nikoli zhnědnout. K vejcím přidejte parmazán, osolte je, opepřete a vlijte na pánev.
Nechte vajíčka několik vteřin lehce bublat a pak je dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrňte od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak nechte a pak postup opakujte; ke konci můžete promíchávat rychleji, až získáte směs, v níž jsou vejce místy ještě polotekutá.
Pánví teď několikrát zatřeste, a to pohybem dopředu a zpátky. Omeleta by se po ní měla lehce pohybovat a na povrchu být vláčná a vlhká. Jestli chcete ‚brunetku‘, na chviličku prudce zvyšte plamen, aby spodní část získala tmavší barvu.
Pevně uchopte rukojeť a pánev nakloňte, aby omeleta sklouzla k jedné straně. Vedle mějte připravený talíř. Třetinu omelety přehrňte; při druhém přehrnutí už zabalenou lahůdku sesuňte na talíř. Ještě horkou ji potřete zbylým kouskem másla a okamžitě podávejte.

bottle

02. 11. 2009, Recept navštíven: 3007x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Francouzská omeleta

Francouzská omeleta

Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou, ale jen tak, ab...

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Oloupanou cibuli nakrájíme na silná kolečka a lehce osmažíme na oleji. Zasypeme hladkou moukou a důkladne r...

Francouzská slepičí polévka

Francouzská slepičí polévka

Slepici naporcovanou na čtvrtky opečeme zprudka na másle. Přidáme litr vývaru, víno a přikryté vaříme asi p...

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme,...

Francouzská celerovo - houbová polévka

Francouzská celerovo - houbová polévka

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpustíme margarín, přidáme celer a opékáme ho při st...

Zobrazit všechny podobné recepty k Francouzská omeleta Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star
Hm, tak jsem od toho čekala více.

23. 09. 2012, 17:16

Přidat komentář

Facebook komentáře