Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
2766 kalorií 1.0g cukrů 152.0g tuků 37.0g bílkovin

Příprava

Ve vodní lázni si roztopíme kousky čokolády, másla a mléko. Směs sejmeme z ohně a přimícháme do ní cukr, žloutky a mouku. Nakonec přidáme velmi opatrně sníh z ušlehaných bílků. Ve středně rozehřáté troubě necháme péci cca 25-30 minut. Koláč se konzumuje až poté, co řádně vychladne, protože uvnitř musí po dopečení ztuhnout, aby byla jeho konzistence pevná, ale přitom vláčně čokoládová.

Bulb Tip k receptu

Výborný dezert k odpolední kávě nebo na oslavě pro děti milující čokoládu.


Přidat na Pinterest
Petra

01. 04. 2009, Recept navštíven: 12227x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný kolacik

11. 10. 2015, 18:22

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
čokoladový koláč vynikajúci

16. 10. 2015, 18:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastický koláč

04. 11. 2015, 11:12

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite vyskúšam

03. 03. 2016, 11:52

Přidat komentář
Thumb
Jednou jsem to jedla u kamarádky, co se podobný recept naučila ve Francii...snědla jsem polovinu plechu! Je to fakt mňamka!!!!

Dáša 04. 08. 2009, 17:34

Tatiana
Zkusila jsem udělat tento recept s pomocí čokoládových figurek, co nám zbyly po Mikuláši a přidala jsem tam 2 lžíce kakaa, ať se dorovná jeho obsah v čokoládě. Taky dobré, ikdyž ne tak, jako originál :-) Navíc jsem to dělala jako muffinky a dozdobila polevou a zdobením. Přikládám fotečky!

Tatiana 16. 12. 2010, 11:46

Thumb
Pokud by to mel byt francouzsky kolac, tezko by se mohla pouzit polohruba mouka, ktera ve Francii neexistuje. Tak tedy cokoladovy kolac, ale ne " Gateau au chocolat.

reladis 08. 12. 2011, 20:20

Thumb
Toto je gateau au chocolat. Samozřejmě vím, že se tam mouka nedělí jako u nas, ale mám vyzkoušeno, že s polohrubou je to nejlepší a těžko by si tady někdo sháněl francouzskou mouku. Chytrolíne moc děkuji. Tento recept mám opravdu z Francie od kamarádky. Žila jsem tam a chtěla jsem se podělit o recepty.

Petra 08. 12. 2011, 21:49

Thumb
a pečie sa to v tortovej forme alebo normálne na plechu na kolko stupnov asi??? dakujem

luba 21. 01. 2012, 10:40

Facebook komentáře