Gateau au chocolat (čokoládový koláč)
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
2766
kalorií
1.0g
cukrů
152.0g
tuků
37.0g
bílkovin
Příprava
Ve vodní lázni si roztopíme kousky čokolády, másla a mléko. Směs sejmeme z ohně a přimícháme do ní cukr, žloutky a mouku. Nakonec přidáme velmi opatrně sníh z ušlehaných bílků. Ve středně rozehřáté troubě necháme péci cca 25-30 minut. Koláč se konzumuje až poté, co řádně vychladne, protože uvnitř musí po dopečení ztuhnout, aby byla jeho konzistence pevná, ale přitom vláčně čokoládová.
Tip k receptu
Výborný dezert k odpolední kávě nebo na oslavě pro děti milující čokoládu.
Petra01. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziplaneta 13. 06. 2019, 10:34
© 2024, Railsformers s.r.o.