Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 45min , porce

2766 kalorií, 1.0g cukrů, 152.0g tuků, 37.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ve vodní lázni si roztopíme kousky čokolády, másla a mléko. Směs sejmeme z ohně a přimícháme do ní cukr, žloutky a mouku. Nakonec přidáme velmi opatrně sníh z ušlehaných bílků. Ve středně rozehřáté troubě necháme péci cca 25-30 minut. Koláč se konzumuje až poté, co řádně vychladne, protože uvnitř musí po dopečení ztuhnout, aby byla jeho konzistence pevná, ale přitom vláčně čokoládová.

Bulb Tip k receptu

Výborný dezert k odpolední kávě nebo na oslavě pro děti milující čokoládu.

Petra

01. 04. 2009, Recept navštíven: 11895x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Ve vodní lázni si roztopíme kousky čokolády, másla a mléko. Směs sejmeme z ohně a přimícháme do ní cukr, žl...

Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Čokoládu rozpustíme, zmiešame s maslom a kryštalovým cukrom a za stáleho miešania pridáme žĺtky a griotku. ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Gateau au chocolat (čokoládový koláč) Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný kolacik

11. 10. 2015, 18:22

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
čokoladový koláč vynikajúci

16. 10. 2015, 18:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastický koláč

04. 11. 2015, 11:12

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite vyskúšam

03. 03. 2016, 11:52

Přidat komentář
Thumb
Jednou jsem to jedla u kamarádky, co se podobný recept naučila ve Francii...snědla jsem polovinu plechu! Je to fakt mňamka!!!!

Dáša 04. 08. 2009, 17:34

Tatiana
Zkusila jsem udělat tento recept s pomocí čokoládových figurek, co nám zbyly po Mikuláši a přidala jsem tam 2 lžíce kakaa, ať se dorovná jeho obsah v čokoládě. Taky dobré, ikdyž ne tak, jako originál :-) Navíc jsem to dělala jako muffinky a dozdobila polevou a zdobením. Přikládám fotečky!

Tatiana 16. 12. 2010, 11:46

Thumb
Pokud by to mel byt francouzsky kolac, tezko by se mohla pouzit polohruba mouka, ktera ve Francii neexistuje. Tak tedy cokoladovy kolac, ale ne " Gateau au chocolat.

reladis 08. 12. 2011, 20:20

Thumb
Toto je gateau au chocolat. Samozřejmě vím, že se tam mouka nedělí jako u nas, ale mám vyzkoušeno, že s polohrubou je to nejlepší a těžko by si tady někdo sháněl francouzskou mouku. Chytrolíne moc děkuji. Tento recept mám opravdu z Francie od kamarádky. Žila jsem tam a chtěla jsem se podělit o recepty.

Petra 08. 12. 2011, 21:49

Thumb
a pečie sa to v tortovej forme alebo normálne na plechu na kolko stupnov asi??? dakujem

luba 21. 01. 2012, 10:40

Facebook komentáře