Gemerské knedlíky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1808
kalorií
2.0g
cukrů
33.0g
tuků
60.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oloupáme a poté nastroháme. Necháme je na sítku okapat a ještě vymačkáme zbylou vodu. Potom je dáme do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek, který jsme utřeli se solí, mouku a vše promícháme. Z těsta utvoříme knedlíky, obalíme je ještě v mouce a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je asi 10 minut. Potom je vyndáme z vody necháme okapat a nakrájíme. Na talíři polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.
Evík05. 09. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.