Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Guacamole-avokádová salsa

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 10min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté čili. Mexičan všechny ingredience rozmačká a smíchá vidličkou na hrubou pastu, ochutná, případně osolí, přendá do servírovací misky, ozdobí lístkem koriandru a plátkem limetky. Já vezmu ponorný mixer a vše rozmixuji na jemnou pastu (lze to vložit do mixeru a umixovat, ale kdo by se potom myl s mixerem, nehledě na to, že se to i špatně vyndává) ochutnám, případně přisolím, přendám do servírovací misky a ozdobím lístkem koriandru a plátkem limetky. Tato salsa je tradiční mexickou ingrediencí při přípravě kuřecí či hovězí Fajitas. Může být použita jako doplněk k Nachos, tortillam, nebo i steakům či salátům.

Bulb Tip k receptu

Čerstvé lístky koriandru lze nahradit petželkou a drcenými semínky koriandru.


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

14. 10. 2009, Recept navštíven: 12775x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Tak dnes to vařili v "Kuchařské pohotovosti"....

Ajaja 06. 02. 2010, 15:52

hOJSADLO
a jak to dopadlo? neviděl jsem to bo jsem měl taky kuchařskou pohotovost-byli u mě potápěči na decomenu(kachna se zelím a knedlíky)

hOJSADLO 06. 02. 2010, 21:59

Ajaja
hojsi - dopadlo to dobře, jídlo se podařilo (šlo o jakousi rodinnou oslavu) :-))) P.S. kachničku bych si taky dala

Ajaja 07. 02. 2010, 17:25

Facebook komentáře