Guacamole-avokádová salsa
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté čili. Mexičan všechny ingredience rozmačká a smíchá vidličkou na hrubou pastu, ochutná, případně osolí, přendá do servírovací misky, ozdobí lístkem koriandru a plátkem limetky. Já vezmu ponorný mixer a vše rozmixuji na jemnou pastu (lze to vložit do mixeru a umixovat, ale kdo by se potom myl s mixerem, nehledě na to, že se to i špatně vyndává) ochutnám, případně přisolím, přendám do servírovací misky a ozdobím lístkem koriandru a plátkem limetky. Tato salsa je tradiční mexickou ingrediencí při přípravě kuřecí či hovězí Fajitas. Může být použita jako doplněk k Nachos, tortillam, nebo i steakům či salátům.
Tip k receptu
Čerstvé lístky koriandru lze nahradit petželkou a drcenými semínky koriandru.
hOJSADLO14. 10. 2009