Hlívový špíz v těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
244
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Klouboučky hlívy očistíme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Pak je nakrájíme na menší kousky. Sýr i salám také nakrájíme.
Z vejce, mouky a mléka vymícháme těstíčko. Na grilovací jehlu nebo špejli navlékáme střídavě houby, sýr a salám. Celý špíz obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Podáváme s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší.
Tip k receptu
Do těstíčka můžete přidat najemno nakrájené zelené bylinky, jen nesmí být moc aromatické, jinak přebijí chuť a vůni hub. Nejlépe se mi osvědčila petrželka, někdy smíchaná s trochou oregana.
notburga23. 10. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.