Hlívový špíz v těstíčku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

244 kalorií
0.0g cukrů
6.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Klouboučky hlívy očistíme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Pak je nakrájíme na menší kousky. Sýr i salám také nakrájíme.
Z vejce, mouky a mléka vymícháme těstíčko. Na grilovací jehlu nebo špejli navlékáme střídavě houby, sýr a salám. Celý špíz obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Podáváme s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší.

Tip k receptu

Do těstíčka můžete přidat najemno nakrájené zelené bylinky, jen nesmí být moc aromatické, jinak přebijí chuť a vůni hub. Nejlépe se mi osvědčila petrželka, někdy smíchaná s trochou oregana.

přidejte na:
notburga

23. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané, chutný špíz

palino 07. 03. 2017, 20:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na hlivový špíz

katka16031 09. 08. 2017, 19:15

Přidat komentář