Hovězí rolády (španělští ptáčci)
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamotáme do roštěnky a ovážeme nití. Pořádně jej musíme uzavřít, aby se nám při přípravě maso neotevřelo. Celý smotaný kus roštěnky ještě obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozehřátém tuku. Až je maso z každé strany opečeno, přidáme jen vývar a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar zahustíme.
Tip k receptu
Po vyjmutí masa, můžeme klidně ještě do omáčky přidat houby a ještě chvíli podusit. Pak zahustíme.
Petra12. 08. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 09. 02. 2019, 21:00

palino 17. 03. 2019, 19:06

Svetlana 07. 07. 2019, 18:12

dušanka 07. 12. 2019, 22:40

katka16031 07. 03. 2020, 20:04
labe 30. 08. 2009, 19:35
tepito 24. 11. 2009, 05:58
labe 24. 11. 2009, 11:52
tepito 25. 11. 2009, 10:23
Ajaja 02. 01. 2010, 19:34
Ajaja 02. 01. 2010, 20:29
tepito 03. 01. 2010, 08:54
Ajaja 03. 01. 2010, 10:57
tepito 03. 01. 2010, 13:34
Ajaja 03. 01. 2010, 17:42
Ajaja 13. 11. 2010, 18:24
Hloušková 11. 11. 2010, 09:02