Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 30min
Celkový čas: 2h 0min , porce

1376 kalorií, 4.0g cukrů, 46.0g tuků, 62.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamotáme do roštěnky a ovážeme nití. Pořádně jej musíme uzavřít, aby se nám při přípravě maso neotevřelo. Celý smotaný kus roštěnky ještě obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozehřátém tuku. Až je maso z každé strany opečeno, přidáme jen vývar a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar zahustíme.

Bulb Tip k receptu

Po vyjmutí masa, můžeme klidně ještě do omáčky přidat houby a ještě chvíli podusit. Pak zahustíme.

Petra

12. 08. 2009, Recept navštíven: 5033x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepř...

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Rozpálíme polovinu slaniny, zpěníme v ní cibuli a opečeme salám. Přimícháme vejce, okořeníme petrželkou, pe...

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Nejdříve si připravíme náplň: Polovinu hub si nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky. Na pánev dáme...

Hovězí roláda se slaninou

Hovězí roláda se slaninou

Papriku nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a dáme na plech. Potřeme ji olejem a vložíme do trouby. Pečem...

Hovězí roláda s hlívou

Hovězí roláda s hlívou

Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hovězí rolády (španělští ptáčci) Link-arrow
Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Thumb.21521

Těstoviny vařené

Do osolené vroucí vody nasypeme těstoviny. Ihned je zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily na dno nádoby...


Přidat recenzi
Přidat komentář
labe
Já dělám tak zvané "Otevřené ptáčky." Všechny ingredience nebalím do masa,ale jen je dám k masu a dusím.Potom šťávu zapráším hrubou moukou a provařím. Je to rychlejší a chutná to stejně.

labe 30. 08. 2009, 19:35

tepito
Chybí mi tam okurčička..

tepito 24. 11. 2009, 05:58

labe
Správně,bez okurky by to asi nebylo to pravé. Taky dávám.

labe 24. 11. 2009, 11:52

tepito
Okurka tomu dodá tu správnou chuť,jsem ráda,že nejsem sama ,komu by tam chyběla.

tepito 25. 11. 2009, 10:23

Ajaja
A já ještě vylepšuji šťávu zeleninkou, dám asi receptík.

Ajaja 02. 01. 2010, 19:34

Ajaja
No právě, ta tomu dá trochu jinou chuť a řekla bych, že to i pěkně zjemní

Ajaja 02. 01. 2010, 20:29

tepito
Jakou zeleninu-napiš,prosím.

tepito 03. 01. 2010, 08:54

Ajaja
Já si vystačím s běžnou kořenovou (mrkev, celer, petržel) a často klidně použiju zmraženou směs pod svíčkovou.

Ajaja 03. 01. 2010, 10:57

tepito
dík za tip-zkusím.

tepito 03. 01. 2010, 13:34

Ajaja
Dobrou chuť

Ajaja 03. 01. 2010, 17:42

Hloušková
Dělám také rychlé ptáčky, všechno nakrájím na proužky a vařím.

Hloušková 11. 11. 2010, 09:02

Ajaja
Tak na ty je tady taky recept

Ajaja 13. 11. 2010, 18:24

Facebook komentáře