Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1376 kalorií
4.0g cukrů
46.0g tuků
62.0g bílkovin


Příprava

Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamotáme do roštěnky a ovážeme nití. Pořádně jej musíme uzavřít, aby se nám při přípravě maso neotevřelo. Celý smotaný kus roštěnky ještě obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozehřátém tuku. Až je maso z každé strany opečeno, přidáme jen vývar a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar zahustíme.

Tip k receptu

Po vyjmutí masa, můžeme klidně ještě do omáčky přidat houby a ještě chvíli podusit. Pak zahustíme.

přidejte na:
Petra

12. 08. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
majka
chuťovo dobré vtáčky

09. 02. 2019, 21:00

palino
dobra roladalen pridavam uhorku

17. 03. 2019, 19:06

Přidat komentář
labe
Já dělám tak zvané "Otevřené ptáčky." Všechny ingredience nebalím do masa,ale jen je dám k masu a dusím.Potom šťávu zapráším hrubou moukou a provařím. Je to rychlejší a chutná to stejně.

labe 30. 08. 2009, 19:35

tepito
Chybí mi tam okurčička..

tepito 24. 11. 2009, 05:58

labe
Správně,bez okurky by to asi nebylo to pravé. Taky dávám.

labe 24. 11. 2009, 11:52

tepito
Okurka tomu dodá tu správnou chuť,jsem ráda,že nejsem sama ,komu by tam chyběla.

tepito 25. 11. 2009, 10:23

Ajaja
A já ještě vylepšuji šťávu zeleninkou, dám asi receptík.

Ajaja 02. 01. 2010, 19:34

Ajaja
No právě, ta tomu dá trochu jinou chuť a řekla bych, že to i pěkně zjemní

Ajaja 02. 01. 2010, 20:29

tepito
Jakou zeleninu-napiš,prosím.

tepito 03. 01. 2010, 08:54

Ajaja
Já si vystačím s běžnou kořenovou (mrkev, celer, petržel) a často klidně použiju zmraženou směs pod svíčkovou.

Ajaja 03. 01. 2010, 10:57

tepito
dík za tip-zkusím.

tepito 03. 01. 2010, 13:34

Ajaja
Dobrou chuť

Ajaja 03. 01. 2010, 17:42

Hloušková
Dělám také rychlé ptáčky, všechno nakrájím na proužky a vařím.

Hloušková 11. 11. 2010, 09:02

Ajaja
Tak na ty je tady taky recept

Ajaja 13. 11. 2010, 18:24

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.