Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1376 kalorií 4.0g cukrů 46.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamotáme do roštěnky a ovážeme nití. Pořádně jej musíme uzavřít, aby se nám při přípravě maso neotevřelo. Celý smotaný kus roštěnky ještě obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozehřátém tuku. Až je maso z každé strany opečeno, přidáme jen vývar a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar zahustíme.

Bulb Tip k receptu

Po vyjmutí masa, můžeme klidně ještě do omáčky přidat houby a ještě chvíli podusit. Pak zahustíme.


Přidat na Pinterest
Petra

12. 08. 2009, Recept navštíven: 5316x


Přidat recenzi
Přidat komentář
labe
Já dělám tak zvané "Otevřené ptáčky." Všechny ingredience nebalím do masa,ale jen je dám k masu a dusím.Potom šťávu zapráším hrubou moukou a provařím. Je to rychlejší a chutná to stejně.

labe 30. 08. 2009, 19:35

tepito
Chybí mi tam okurčička..

tepito 24. 11. 2009, 05:58

labe
Správně,bez okurky by to asi nebylo to pravé. Taky dávám.

labe 24. 11. 2009, 11:52

tepito
Okurka tomu dodá tu správnou chuť,jsem ráda,že nejsem sama ,komu by tam chyběla.

tepito 25. 11. 2009, 10:23

Ajaja
A já ještě vylepšuji šťávu zeleninkou, dám asi receptík.

Ajaja 02. 01. 2010, 19:34

Ajaja
No právě, ta tomu dá trochu jinou chuť a řekla bych, že to i pěkně zjemní

Ajaja 02. 01. 2010, 20:29

tepito
Jakou zeleninu-napiš,prosím.

tepito 03. 01. 2010, 08:54

Ajaja
Já si vystačím s běžnou kořenovou (mrkev, celer, petržel) a často klidně použiju zmraženou směs pod svíčkovou.

Ajaja 03. 01. 2010, 10:57

tepito
dík za tip-zkusím.

tepito 03. 01. 2010, 13:34

Ajaja
Dobrou chuť

Ajaja 03. 01. 2010, 17:42

Hloušková
Dělám také rychlé ptáčky, všechno nakrájím na proužky a vařím.

Hloušková 11. 11. 2010, 09:02

Ajaja
Tak na ty je tady taky recept

Ajaja 13. 11. 2010, 18:24

Facebook komentáře