Hovězí rolády (španělští ptáčci)
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1376
kalorií
4.0g
cukrů
46.0g
tuků
62.0g
bílkovin
Příprava
Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamotáme do roštěnky a ovážeme nití. Pořádně jej musíme uzavřít, aby se nám při přípravě maso neotevřelo. Celý smotaný kus roštěnky ještě obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozehřátém tuku. Až je maso z každé strany opečeno, přidáme jen vývar a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar zahustíme.
Tip k receptu
Po vyjmutí masa, můžeme klidně ještě do omáčky přidat houby a ještě chvíli podusit. Pak zahustíme.
Petra12. 08. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.