Hustá houbová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
796
kalorií
0.0g
cukrů
64.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Hlívu a žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a zelenou petrželku nasekáme. Z mouky a oleje usmažíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené žampióny a vaříme asi 15 minut. Potom vsypeme nakrájenou hlívu, strouhanou mrkev, bujón a koření. Vše povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, petrželkou a odstavíme. Polévku rozlijeme do talířů a podáváme.
JanaB09. 01. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.