Hustá houbová polévka

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

796 kalorií
0.0g cukrů
64.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Hlívu a žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a zelenou petrželku nasekáme. Z mouky a oleje usmažíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené žampióny a vaříme asi 15 minut. Potom vsypeme nakrájenou hlívu, strouhanou mrkev, bujón a koření. Vše povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, petrželkou a odstavíme. Polévku rozlijeme do talířů a podáváme.

přidejte na:
JanaB

09. 01. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
hubová polievka velmi dobrá

05. 12. 2016, 22:24

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.