
Indické džaldí-džaldí
Obtížnost
Čas přípravy
1h 5min
Čas vaření
0min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
4656
kalorií
75.0g
cukrů
212.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Jablka pokrájíme na kousky a smícháme s pokrájenými švestkami a skořicí. V jiné míse smícháme mouku, cukr a skořici. Do hlubokého pekáče nasypeme polovinu směsi a navrch dáme jablečnou směs. Pak oloupeme oba banány, rozřízneme je podélně na polovinu a položíme na jablka. Nasypeme druhou polovinu směsi a rovnoměrně přelijeme rozpuštěným máslem.
Pečeme asi 50-60 minut na 180°C.
Po vychladnutí pokrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky.
Tip k receptu
Můžete servírovat ozdobené šlehačkou, ale mě nejvíc chutná jen tak.
Skvělě chutná, když polovinu množství jablek nahradíte hruškami. Ale nesmějí být přezrálé.
30. 06. 2011
Další recepty
Komentáře
Přidat komentář© 2019, Railsformers, s.r.o.
Svetlana 22. 05. 2016, 18:33