Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sterilované okurky

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Hamburger z bramborových placek

Hamburger z bramborových placek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 7 g soli, 7 g pepře, 6 lžíc slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu římského, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1 ks vejce, 4 ks brambor, 4 ks sterilovaných okurek, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce harísy, 3 lžíce petrželové natě

Mleté maso osolíme a opepříme, ochutíme římským kmínem a utřeným česnekem. Vytvarujeme karbanátky a necháme 20 minut v lednici odpočívat. Brambory nastrouháme, osolíme a opepříme, přidáme vejce, cibuli nasekanou najemno a promícháme. Karbanátk...

Wrap z králičí panenky

Wrap z králičí panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g králičí panenky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 ks chilli papričky, 3 ks tortill, 9 lžíc ajvaru, 75 g špenátu, 6 ks cherry rajčátek, 1 svazek ředkviček, 3 ks sterilované okurky

Panenku nakrájíme na kousky a necháme přes noc marinovat v oleji s pepřem a chilli papričkou nasekanou najemno. Poté zprudka opečeme na pánvi. Tortilly potřeme ajvarem a obložíme zeleninou a masem a zarolujeme.

Vajíčková omeleta se zeleninou

Vajíčková omeleta se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 červené papriky, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek pórku, 50 g šunky, 1 lžička másla, 2 vejce, sůl, pepř, špetka chilli koření, sterilovaná okurka, rajče, 2 lžíce sladké smetany

Na másle osmahneme na drobno nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, pórek a šunku. Stačí krátce, zelenina musí zůstat křupavá. Zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými se 2 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Necháme sr...

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 vejce, 2 sterilované okurky, 1 kostka masoxu, 2 cibule, 60 g slaniny, 400 g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). N...

Hanácký salát

Hanácký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 červeného zelí, 3 lžíce octu, 3 ks šalotky, 200 g sterilované okurky, 20 g křenu, 1 lžíce olivového oleje, 150 g zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička cukru moučky

Zelí nakrouháme a spaříme horkou vodou. Dáme do misky a ochutíme octem. Okurky a šalotky nakrájíme na jemno a vmícháme do zelí. Křen nastrouháme a spolu s olejem a zakysanou smetanou vmícháme k zelí. Osolíme a opepříme dle chuti, dochutíme cukrem,...

Celerová pomazánka s majonézou

Celerová pomazánka s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks jablka, 2 ks mrkeve, 1 ks cibule, 1 ks sterilovaná okurka, 100 g majonézy, 1-2 špetky sůli, 1 špetka pepře, 2 lžičky citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer jemně nastrouháme, hned zakapeme citrónovou šťávou, aby neztmavl, pak přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, dobře očištěnou a nastrouhanou mrkev a na drobno nakrájenou cibuli i okurku. Vše promícháme s majonézou, dle...

Utopenci z párečků

Utopenci z párečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 ks cibule, 100 g nakládaných cibulek, 100 g sterilované okurky, 60 g feferonky, 200 ml octu, 200 ml vody, 10 kuliček barevného pepře, 1 lžička soli, 500 g malých párečků

Párečky opláchneme a na koncích ozdobně nakrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ocet svaříme s vodou, pepřem a solí. Do ještě horkého nálevu dáme párečky, cibuli a necháme mírně vychladnout. Do sklenic dáváme střídavě nakládané cibu...

Chlebíčková pomazánka

Chlebíčková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g taveného sýra, 100 g mrkve, 100 g brambor, 100 g majonézy, 3 slepičí vejce, 70 g sterilovaných okurek, troška pepře, špetka soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Tavený sýr rozmícháme s majonézou, přidáme na jemno nastrouhané vařené brambory, vařenou nastrouhanou mrkev, nastrouhané vejce na tvrdo a nastrouhanou kyselou okurku. Vše zamícháme, dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Pomazánka z rybiček v tomatě se sýrem

Pomazánka z rybiček v tomatě se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva rybiček v tomatě, 1 paprika , 1 sterilovaná okurka, 100 g tvrdého sýru, 1 malé balení majonézy, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 1 citrón

Rybičky v tomatě utřeme s nasekanou paprikou, sladkokyselou okurkou, cibulí a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme jednu malou majonézu, dle chuti sůl a mletý černý pepř a pořádně promícháme.

Rychlá vlašská pomazánka

Rychlá vlašská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 2 sterilované okurky, 125 g másla, 2 cibule, 5 lžic rostlinného oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 150 g měkkého salámu, 1 paprika (kapie), 1-2 lžíce petrželové natě

Nejdříve si v misce utřeme máslo s olejem, přidáme na tvrdo vařené, oloupané, nastrouhané vejce, nastrouhané sterilované okurky, cibuli nakrájenou na jemno, šunkový salám nakrájený na kostičky, hořčici, sůl, petrželku a vše promícháme. Pomazánku ...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky hovězí kližky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce Vegety Chuť léta, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 dcl vody

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Přidáme na plátky nakrájené, naklepané maso a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme vegetu, pepř, nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájené rajče. Podlijeme vodou a du...

Pěna z krabích tyčinek

Pěna z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 100 g taveného sýru, 1 lžička kopru, 1 lžička limetové šťávy, 3 sterilované okurky, 1 lžíce tatarské omáčky, 1/3 ks šalotka, troška citronového pepře, troška pepře

Rozmrazené krabí tyčinky, šalotku a okurky rozmixujeme. Přidáme tavený smetanový sýr, tatarku a ponorným mixérem vyšleháme do pěny. Dochutíme na jemno nasekaným koprem, limetovou šťávou, pepřem a citronovým pepřem.

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Krabí salát s aloe verou

Krabí salát s aloe verou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 5 lžic kukuřice, 4 sterilované okurky, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pažitky, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 2 lžíce husté smetany

Krabí tyčinky a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme kukuřici, posekané kostičky Aloe very cca 10 kostiček, majonézu, hustou smetanu, pažitku. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Mini roládička ala Plesnivec

Mini roládička ala Plesnivec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks plesnivého sýra se zeleným pepřem, 1 balení žervé s paprikou, 1 lžíce Knorr feferonkové majonézy, 100 g mortadelly s pepřem, 1 sterilovaná okurka

Plesnivý sýr se zeleným pepřem si rozkrojíme na 3 kolečka. Mortadellu a okurku si nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme žervé s paprikou a Knorr majonézu s feferonkou. Dobře promícháme. Každý plátek Plesnivce namažeme touto směsí a vrstvíme - ...

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sýru Brie, 50 g plísňového sýru Gorgonzola , 200 g pomazánkového másla, 120 g žervé, 3 sterilované okurky, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžička majonézy, troška pepře, troška mleté papriky , troška pažitky

Sýry a nakládané okurky nastrouháme na hrubo. V misce vymícháme pomazánkové máslo, žervé z kelímku, majonézu a hořčici do hladkého krému. Lehce vmícháme nastrouhanou směs. Dochutíme sladkou paprikou a pepřem. Na závěr ozdobíme pažitkou.

Pomazánka Celerka

Pomazánka Celerka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecího salámu se sýrem, 50 g paprikáše, 400 g bulvového celeru, 4 sterilované okurky, 2 lžíce majonézy, 1 jarní cibulka, špetka bylinkové soli, špetka barevného pepře, špetka rozmarýnu, 5 kapek citronové šťávy, špetka soli

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě s větvičkou rozmarýnu a 5 kapkami citronové šťávy do měkka (cca 15-20 minut). Necháme vychladnout. Kuřecí salám se sýrem, paprikáš, nakládané okurky a celer nastrouháme. Přidáme majonézu, bylinkovou sůl, pepř...

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Domácí hermelínový salát

Domácí hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hermelínu, 200 g měkkého salámu, 200 g majonézy, 200 g pomazánkového másla, 3 slepičí vejce (vařené), 1/2 malé cibule, 3 sterilované okurky, 1 lžička pažitky, troška pepře, mletá paprika sladká, špetka soli

Hermelín, salám, nakládané okurky a vařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše promícháme v míse, přidáme majonézu, pomazánkové máslo a dobře promícháme. Salát dochutíme mletým barevným pepřem, špetko...

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kapary, 4 sterilované okurky, 1 lžíce cibulové natě, 5 lžic slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř, 1/2 l vývaru z kostí

Plátky vepřové pečeně (bez kosti), naklepu, osolím, opepřím, potřu olejem a nechám v chladu rozležet. V pánvičce rozehřeju 3 lžíce oleje, maso zvolna opeču a dám stranou. Do pánve dám lžíci másla, zpěním nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, lech...

Pstruh vařený s bylinkovým máslem

Pstruh vařený s bylinkovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi (o váze asi 1kg), 150 g másla, podle chuti sůl, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, 1/2 lžičky kapary, 1 sardelka (ančovička), 1-2 lžičky citronové kůry, 2 lžička petrželové natě

Ryby uvaříme v osolené vodě, opatrně vyjmeme na nahřáté talíře. Čerstvé máslo utřeme s kašičkou usekanou z cibule, okurky, citronové kůry, petržele, kaparů a sardelí. Na každou porci dáme kuličku bylinkového másla a okolo brambory s petrželí.

Čočka pikantní

Čočka pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 1 cibule, 1 lžíce kapary, 2 sterilované okurky, podle chuti špetka soli, podle chuti ks pepř, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce pažitky

Čočku přes noc namočíme do vody nebo aspoň 1 hodinu. Uvařenou čočku scedíme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme čočku, kapary, nakrájené okurky, pažitku, sůl, pepř, promícháme a chvilku prohříváme.

Hovězí kostky v salátě

Hovězí kostky v salátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 400 g hovězího předního masa, 1 lžička soli, mletý černý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 1 miska listového salátu, 2 lžíce hladké mouky, 2 menší sterilované okurky, 1 lžička cukr krupice

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dorůžova. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do změknutí masa. Poté omáčku zahustíme moukou ...

stránka: