Španělský ptáček s rýží

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2052 kalorií
0.0g cukrů
36.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200°C.
Podáváme s vařenou rýží.

Tip k receptu

Můžeme použít také hovězí zadní.

přidejte na:
Chybí obrázek

06. 10. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Byl to náš nedělní oběd

06. 10. 2015, 15:11

Chybí obrázek
tradičné a dobre

06. 10. 2015, 15:36

Chybí obrázek
vyskúšam

06. 10. 2015, 15:43

Chybí obrázek
je to chutne velmi

10. 10. 2015, 19:55

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.