Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Španělský ptáček s rýží

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 15min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2052 kalorií 0.0g cukrů 36.0g tuků 64.0g bílkovin

Příprava

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200°C.
Podáváme s vařenou rýží.

Bulb Tip k receptu

Můžeme použít také hovězí zadní.


Přidat na Pinterest
sonizna

06. 10. 2015, Recept navštíven: 1255x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Byl to náš nedělní oběd

06. 10. 2015, 15:11

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tradičné a dobre

06. 10. 2015, 15:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

06. 10. 2015, 15:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to chutne velmi

10. 10. 2015, 19:55

Přidat komentář

Facebook komentáře