Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 1h 15min
Celkový čas: 1h 30min , porce

2052 kalorií, 0.0g cukrů, 36.0g tuků, 64.0g bílkovin

Příprava

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200°C.
Podáváme s vařenou rýží.

Bulb Tip k receptu

Můžeme použít také hovězí zadní.

sonizna

06. 10. 2015, Recept navštíven: 835x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Smažený kuřecí španělský ptáček

Smažený kuřecí španělský ptáček

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme stejně jako klasického španělské ptáčk...

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čt...

Zobrazit všechny podobné recepty k Španělský ptáček s rýží Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Byl to náš nedělní oběd

06. 10. 2015, 15:11

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tradičné a dobre

06. 10. 2015, 15:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

06. 10. 2015, 15:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to chutne velmi

10. 10. 2015, 19:55

Přidat komentář

Facebook komentáře