Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečný jáhelník

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
3176 kalorií 48.0g cukrů 48.0g tuků 108.0g bílkovin

Příprava

Ve velkém hrnci si dáme vařit mléko s cukrem a přisypeme jáhly. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jáhly měkké. Jakmile máme uvařeno, slijeme a jáhly dáme do mísy chladnout. Poté přidáme 3 žloutky a dle chuti ještě med nebo cukr. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a jemně vmícháme ke směsi jáhel. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme se skořicí a muškátovým oříškem a necháme stranou. Do dortové formy, kterou jsme si vymazali máslem, dáme jednu třetinu jáhel a poklademe polovinou ochucených jablek. Přikryjeme další třetinou jáhel a navrstvíme opět jablka. Nakonec přikryjeme poslední vrstvou jáhel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud není povrch zlatavý.

Bulb Tip k receptu

Místo jablek můžeme použít i hrušky, švestky, meruňky, cokoliv máme rádi a můžeme doplnit například rozinkami, nebo brusinkami.


Přidat na Pinterest
Sonia005

18. 02. 2013, Recept navštíven: 5297x


Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Hodně mi to připomnělo rýžový nákyp. S tím, že rýžový nákyp tedy není tak pracný :)
Přidané ingredience: Dle receptu

17. 04. 2013, 08:12

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

03. 01. 2016, 14:00

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
môže byť dobre

03. 01. 2016, 14:15

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
podobá sa to na ryžový nakyp

13. 02. 2016, 14:16

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom dobre

24. 05. 2016, 12:12

Přidat komentář

Facebook komentáře