Jablečný jáhelník
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ve velkém hrnci si dáme vařit mléko s cukrem a přisypeme jáhly. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jáhly měkké. Jakmile máme uvařeno, slijeme a jáhly dáme do mísy chladnout. Poté přidáme 3 žloutky a dle chuti ještě med nebo cukr. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a jemně vmícháme ke směsi jáhel. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme se skořicí a muškátovým oříškem a necháme stranou. Do dortové formy, kterou jsme si vymazali máslem, dáme jednu třetinu jáhel a poklademe polovinou ochucených jablek. Přikryjeme další třetinou jáhel a navrstvíme opět jablka. Nakonec přikryjeme poslední vrstvou jáhel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud není povrch zlatavý.
Tip k receptu
Místo jablek můžeme použít i hrušky, švestky, meruňky, cokoliv máme rádi a můžeme doplnit například rozinkami, nebo brusinkami.
Sonia00518. 02. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Dle receptu
Sonia005 17. 04. 2013, 10:12