Jablečný jáhelník

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

3176 kalorií
48.0g cukrů
48.0g tuků
108.0g bílkovin


Příprava

Ve velkém hrnci si dáme vařit mléko s cukrem a přisypeme jáhly. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jáhly měkké. Jakmile máme uvařeno, slijeme a jáhly dáme do mísy chladnout. Poté přidáme 3 žloutky a dle chuti ještě med nebo cukr. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a jemně vmícháme ke směsi jáhel. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme se skořicí a muškátovým oříškem a necháme stranou. Do dortové formy, kterou jsme si vymazali máslem, dáme jednu třetinu jáhel a poklademe polovinou ochucených jablek. Přikryjeme další třetinou jáhel a navrstvíme opět jablka. Nakonec přikryjeme poslední vrstvou jáhel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud není povrch zlatavý.

Tip k receptu

Místo jablek můžeme použít i hrušky, švestky, meruňky, cokoliv máme rádi a můžeme doplnit například rozinkami, nebo brusinkami.

přidejte na:
Sonia005

18. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Sonia005
Hodně mi to připomnělo rýžový nákyp. S tím, že rýžový nákyp tedy není tak pracný :)
Přidané ingredience: Dle receptu

17. 04. 2013, 08:12

Chybí obrázek
vyskúšam

03. 01. 2016, 14:00

Chybí obrázek
môže byť dobre

03. 01. 2016, 14:15

Chybí obrázek
podobá sa to na ryžový nakyp

13. 02. 2016, 14:16

Chybí obrázek
je to celkom dobre

24. 05. 2016, 12:12

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.