Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jablečný jáhelník

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 10min , porce

3176 kalorií, 48.0g cukrů, 48.0g tuků, 108.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ve velkém hrnci si dáme vařit mléko s cukrem a přisypeme jáhly. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jáhly měkké. Jakmile máme uvařeno, slijeme a jáhly dáme do mísy chladnout. Poté přidáme 3 žloutky a dle chuti ještě med nebo cukr. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a jemně vmícháme ke směsi jáhel. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme se skořicí a muškátovým oříškem a necháme stranou. Do dortové formy, kterou jsme si vymazali máslem, dáme jednu třetinu jáhel a poklademe polovinou ochucených jablek. Přikryjeme další třetinou jáhel a navrstvíme opět jablka. Nakonec přikryjeme poslední vrstvou jáhel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud není povrch zlatavý.

Bulb Tip k receptu

Místo jablek můžeme použít i hrušky, švestky, meruňky, cokoliv máme rádi a můžeme doplnit například rozinkami, nebo brusinkami.

Sonia005

18. 02. 2013, Recept navštíven: 4862x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jablečný jáhelník

Jablečný jáhelník

Ve velkém hrnci si dáme vařit mléko s cukrem a přisypeme jáhly. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jáhly měk...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jablečný jáhelník Link-arrow

Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Hodně mi to připomnělo rýžový nákyp. S tím, že rýžový nákyp tedy není tak pracný :)
Přidané ingredience: Dle receptu

17. 04. 2013, 08:12

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

03. 01. 2016, 14:00

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
môže byť dobre

03. 01. 2016, 14:15

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
podobá sa to na ryžový nakyp

13. 02. 2016, 14:16

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom dobre

24. 05. 2016, 12:12

Přidat komentář

Facebook komentáře