Jablečný koláč s posypkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si kulatou formu na koláč o průměru 26 cm. Formu vymažeme ramou a připravíme si drobenku z másla, mouky a cukru. Jablka nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme vnitřky a nastrouháme na hrubo. Zapneme troubu na 175°C. Celá vejce vyšleháme 2 - 3 minuty s cukrem, poté zašleháme polovinu mouky. Rozředíme zakysanou smetanou a přidáme zbytek mouky promíchaný s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do formy, povrch uhladíme stěrkou a na něj rovnoměrně rozložíme nastrouhaná jablka. Posypeme je cukrem, hrozinkami a skořicí. Na povrch nasypeme drobenku a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut. Po upečení necháme koláč ve formě zcela vychladnout.
JanaB24. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 20. 08. 2016, 19:45

majka 08. 11. 2016, 20:05

katka16031 25. 03. 2017, 15:17

palino 07. 10. 2017, 21:23