Jablečný závin
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jablka oloupeme, nakrájíme, vykrájíme jadřince a nastrouháme. Listové těsto zpracujeme a rozkrojíme na půl. Z každé půlky těsta vyválíme na moukou posypané utěrce tenkou placku, kterou potřeme roztopeným máslem. Nastrouhaná jablka odšťavníme a stejnoměrně rozložíme na těsto. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Okraje těsta přeložíme tak, aby nám vznikl obdélník. Těsto opatrně smotáme a dáme na vymazaný plech. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Hotový jablečný závin nakrájíme na kousky. Podáváme teplé, polité ve vodní lázni roztopenou čokoládou, se zmrzlinou a ušlehanou šlehačkou. Dozdobit můžeme dle vlastní fantazie.
Tip k receptu
Jablka také můžeme posypat nastrouhaným kokosem.
Milena12. 06. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 28. 01. 2017, 20:03

dušanka 13. 09. 2017, 19:55

majka 22. 06. 2018, 20:04
Richard Lapiš 09. 02. 2016, 21:41