Jablečný závin

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1296 kalorií
100.0g cukrů
41.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Jablka oloupeme, nakrájíme, vykrájíme jadřince a nastrouháme. Listové těsto zpracujeme a rozkrojíme na půl. Z každé půlky těsta vyválíme na moukou posypané utěrce tenkou placku, kterou potřeme roztopeným máslem. Nastrouhaná jablka odšťavníme a stejnoměrně rozložíme na těsto. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Okraje těsta přeložíme tak, aby nám vznikl obdélník. Těsto opatrně smotáme a dáme na vymazaný plech. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Hotový jablečný závin nakrájíme na kousky. Podáváme teplé, polité ve vodní lázni roztopenou čokoládou, se zmrzlinou a ušlehanou šlehačkou. Dozdobit můžeme dle vlastní fantazie.

Tip k receptu

Jablka také můžeme posypat nastrouhaným kokosem.

přidejte na:
Milena

12. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
na těsto pod jablka dávám drcené piškoty
Přidané ingredience: piškoty

planeta 15. 12. 2015, 15:29

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný jablčník z lístkového cesta

katka16031 28. 01. 2017, 20:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jablkový závin dobrý

dušanka 13. 09. 2017, 19:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobrý jablkový závin

majka 22. 06. 2018, 20:04

Přidat komentář
Richard Lapiš
recept byl výborný

Richard Lapiš 09. 02. 2016, 21:41