Jablečný závin
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1296
kalorií
100.0g
cukrů
41.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Jablka oloupeme, nakrájíme, vykrájíme jadřince a nastrouháme. Listové těsto zpracujeme a rozkrojíme na půl. Z každé půlky těsta vyválíme na moukou posypané utěrce tenkou placku, kterou potřeme roztopeným máslem. Nastrouhaná jablka odšťavníme a stejnoměrně rozložíme na těsto. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Okraje těsta přeložíme tak, aby nám vznikl obdélník. Těsto opatrně smotáme a dáme na vymazaný plech. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Hotový jablečný závin nakrájíme na kousky. Podáváme teplé, polité ve vodní lázni roztopenou čokoládou, se zmrzlinou a ušlehanou šlehačkou. Dozdobit můžeme dle vlastní fantazie.
Tip k receptu
Jablka také můžeme posypat nastrouhaným kokosem.
Milena12. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.