Jablkový koláč II.
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
4176
kalorií
208.0g
cukrů
219.0g
tuků
65.0g
bílkovin
Příprava
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Dáme stranou. Plech o délce 27 cm si vyložíme pečícím papírem. Elektrickým šlehačem vyšleháme vejce, změklé máslo, třtinový i vanilkový cukr do hladké hmoty. Poté přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a mléko. Polovinu těsta rozetřeme na plech a poklademe jablky. Na jablka znovu rozetřeme zbytek těsta a posypeme lžící třtinového cukru nebo normálního cukru. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 45 minut.
Tip k receptu
Jablka můžeme posypat kokosem, mandlemi, ořechy, rozinkami, nebo čímkoliv co máme rádi.
Sonia00529. 09. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.