Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jarní pagáčky

Jarní pagáčky

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 20min
Nutriční hodnoty
872 kalorií 0.0g cukrů 2.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Škvarky rozemeleme na strojku nebo v mixéru. Vložíme je do misky a přilijeme vaječné žloutky a sůl. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a mléko. Dobře promícháme. Rozdrobíme droždí a po částech vmícháme mouku. Ručně zpracujeme v hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout si hodinu.
Troubu si rozpálíme na 180°C. Z vykynutého těsta vyválíme asi 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme (formičkou nebo skleničkou) kolečka, která klademe na pečícím papírem vyložený plech dostatečně daleko od sebe. Pečeme asi 20 minut dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Do těsta můžeme přidat ještě lžičku kmínu a půl lžičky drhnutého rozmarýnu.


notburga

16. 03. 2011, Recept navštíven: 1641x


Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dávám celá vejce, je v tom nějaký rozdíl? Asi moc ne,pokud nejsou jen se žloutky jemnější, nevím.
Přidané ingredience: vejce

22. 01. 2013, 19:05

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutne

15. 09. 2016, 17:54

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept skoro ako na škvarkove pagačiky

28. 11. 2016, 20:14

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutia perfektne tieto pagačiky

19. 09. 2017, 18:40

Přidat komentář

Facebook komentáře