Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
732 kalorií 0.0g cukrů 72.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidáme půl lžíčky hořčice, nakrájené okurky, půl šálku vývaru, máslo a na to vložíme připravenou kýtu. Maso nejprve chvíli dusíme a potom za častého polévání šťávou a podlévání vývarem nebo vodou pečeme ze všech stran. Nakonec do šťávy přidáme 2 - 3 lžíce kyselé smetany. Upečené maso nakrájíme na plátky a urovnáme na nahřátou mísu. Podáváme s bramborami posypanými petrželkou a špenátem nebo hlávkovým salátem. Přeji dobrou chuť.


jessynka

02. 04. 2010, Recept navštíven: 1574x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre jedlo

29. 09. 2016, 15:11

Přidat komentář

Facebook komentáře