Jehněčí kýta plněná vejci
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
732
kalorií
0.0g
cukrů
72.0g
tuků
19.0g
bílkovin
Příprava
Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidáme půl lžíčky hořčice, nakrájené okurky, půl šálku vývaru, máslo a na to vložíme připravenou kýtu. Maso nejprve chvíli dusíme a potom za častého polévání šťávou a podlévání vývarem nebo vodou pečeme ze všech stran. Nakonec do šťávy přidáme 2 - 3 lžíce kyselé smetany. Upečené maso nakrájíme na plátky a urovnáme na nahřátou mísu. Podáváme s bramborami posypanými petrželkou a špenátem nebo hlávkovým salátem. Přeji dobrou chuť.
jessynka02. 04. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.