Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

511 kalorií
3.0g cukrů
23.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citrónovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc.
Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso.
Jehněčí maso napichujeme na špejle na střídačku s cibulí a paprikou.
Grilujeme 7 minut z každé strany (je-li potřeba grilujeme i delší dobu – dobu grilování poznáme tak, že maso zmáčkneme nejlépe na bílém talířku a pokud z něj bude unikat krvavá šťáva, je maso ještě nedopečené).

Tip k receptu

Podáváme s ohřátým pita chlebem, bílým jogurtem (nejlépe řeckým), chilli omáčkou a s rajčátky a okurkou.

přidejte na:
sonizna

22. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobre jedlo z mala ingrediencii
katka16031 22. 09. 2015, 16:29
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chystam sa vyskusat
palino 27. 10. 2015, 20:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
špízy veľmi dobré
Svetlana 18. 06. 2019, 11:49