Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
511
kalorií
3.0g
cukrů
23.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citrónovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc.
Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso.
Jehněčí maso napichujeme na špejle na střídačku s cibulí a paprikou.
Grilujeme 7 minut z každé strany (je-li potřeba grilujeme i delší dobu – dobu grilování poznáme tak, že maso zmáčkneme nejlépe na bílém talířku a pokud z něj bude unikat krvavá šťáva, je maso ještě nedopečené).
Tip k receptu
Podáváme s ohřátým pita chlebem, bílým jogurtem (nejlépe řeckým), chilli omáčkou a s rajčátky a okurkou.
sonizna22. 09. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.