Jehněčí stehno na valašský způsob
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
868
kalorií
6.0g
cukrů
26.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Očistené mäso rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, posypeme korením, paprikou pokrájanou na rezančeky, pridáme 20 gr slaniny pokrájanej na kocky a celú klobásu. Zvinieme, zviažeme niťou a dáme dusiť na slaninke s cibuľkou. Podlievame. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho zo šťavy, ktorú necháme odpariť, pridáme k nej múku rozmiešanú v studenej vode, podlejeme a rozvaríme. Cediť nemusíme, lebo cibuľa sa dobre rozvari.
Tip k receptu
Podávame s ryžou, do ktorej sme zamiešali dusené hríby.
Jozef01. 12. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2021, Railsformers, s.r.o.