Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jemný chřestový předkrm

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 45min , porce

500 kalorií, 0.0g cukrů, 49.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné nitě či kuchyňského provázku svážeme do svazečků. Vzhledem k tomu, že u chřestu je odlišná doba vaření spodní části a hlaviček, je lepší, když se spodek vaří ve vodě a vršky v páře, aby neztratily svou křehkost. Použijeme proto velkou pánev s vyššími stěnami. Svazky chřestu podložíme varnou miskou tak, aby byla spodní část byla ponořena ve vodě, ale pánev šla přiklopit víkem. Na spodní část chřestu dáme 2 kolečka citronu, 1 malou lžičku cukru a 2 špetky soli a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme poklicí. Na středním plameni vaříme asi 10 minut, až bude změklý, ale pořád křupavý.
Mezitím si v kastrolku rozehřejte máslo.
Vařený chřest necháme okapat, přendáme na talíř, polijeme máslem a ihned podáváme.

Bulb Tip k receptu

Pokud jej nechcete podávat jako předkrm, ale jako hlavní lehčí pokrm, je možno jej doplnit bramborovými plackami, či brambory, ale pozor! Ne klasické bramboráčky či příliš výrazné chutě, aby vynikla jemná chuť chřestu.

Roxana

14. 08. 2012, Recept navštíven: 1657x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohn...

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jemný chřestový předkrm Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšam

10. 01. 2016, 17:19

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom dobre a chutné

02. 02. 2016, 11:51

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre, chutnalo to

01. 05. 2016, 18:15

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne

23. 08. 2016, 19:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
predkrm je velmi chutný

16. 10. 2016, 17:25

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčilo sa

19. 10. 2016, 20:13

Přidat komentář
Roxana
Zapomněla jsem dodat, že výborně chutná i z Mozarellou, nahřátou i studenou, ale on si své oblíbéné variace určitě najde každý sám...

Roxana 14. 08. 2012, 10:39

Facebook komentáře