Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jemný chřestový předkrm

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 45min
Nutriční hodnoty
500 kalorií 0.0g cukrů 49.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné nitě či kuchyňského provázku svážeme do svazečků. Vzhledem k tomu, že u chřestu je odlišná doba vaření spodní části a hlaviček, je lepší, když se spodek vaří ve vodě a vršky v páře, aby neztratily svou křehkost. Použijeme proto velkou pánev s vyššími stěnami. Svazky chřestu podložíme varnou miskou tak, aby byla spodní část byla ponořena ve vodě, ale pánev šla přiklopit víkem. Na spodní část chřestu dáme 2 kolečka citronu, 1 malou lžičku cukru a 2 špetky soli a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme poklicí. Na středním plameni vaříme asi 10 minut, až bude změklý, ale pořád křupavý.
Mezitím si v kastrolku rozehřejte máslo.
Vařený chřest necháme okapat, přendáme na talíř, polijeme máslem a ihned podáváme.

Bulb Tip k receptu

Pokud jej nechcete podávat jako předkrm, ale jako hlavní lehčí pokrm, je možno jej doplnit bramborovými plackami, či brambory, ale pozor! Ne klasické bramboráčky či příliš výrazné chutě, aby vynikla jemná chuť chřestu.


Přidat na Pinterest
Roxana

14. 08. 2012, Recept navštíven: 1776x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšam

10. 01. 2016, 17:19

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom dobre a chutné

02. 02. 2016, 11:51

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre, chutnalo to

01. 05. 2016, 18:15

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne

23. 08. 2016, 19:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
predkrm je velmi chutný

16. 10. 2016, 17:25

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčilo sa

19. 10. 2016, 20:13

Přidat komentář
Roxana
Zapomněla jsem dodat, že výborně chutná i z Mozarellou, nahřátou i studenou, ale on si své oblíbéné variace určitě najde každý sám...

Roxana 14. 08. 2012, 10:39

Facebook komentáře