Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
25min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1016
kalorií
1.0g
cukrů
83.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidejte hladkou mouku na zásmažku. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi 20 minut (dokud nezměkne).
Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Po zjemnění ji pak už nevařte, dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou.
Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s mátou jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.
Šéfredaktor24. 04. 2013
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.