Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
25min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1016 kalorií
1.0g cukrů
83.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidejte hladkou mouku na zásmažku. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne). Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku
rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Po zjemnění ji pak už nevařte, dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou. Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s mátou jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.

přidejte na:
Barbora Šumná

24. 04. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář