Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 50min
Nutriční hodnoty
1016 kalorií 1.0g cukrů 83.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidejte hladkou mouku na zásmažku. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne). Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku
rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Po zjemnění ji pak už nevařte, dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou. Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s mátou jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

24. 04. 2013, Recept navštíven: 1179x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře