Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 50min , porce

1016 kalorií, 1.0g cukrů, 83.0g tuků, 11.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidejte hladkou mouku na zásmažku. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne). Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku
rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Po zjemnění ji pak už nevařte, dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou. Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s mátou jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.

Barbora Šumná

24. 04. 2013, Recept navštíven: 1070x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohn...

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře