Kachní prsa v zelenině
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
132
kalorií
0.0g
cukrů
15.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Petrželku omyjeme a nasekáme. Vykostěná kachní prsa rozřízneme na poloviny, kůži nařízneme na čtverečky, lehce osolíme, polijeme dezertním vínem, které co nejvíce vetřeme do masa. Na pánvi rozpálíme olej a kachní prsa zprudka osmahneme po obou stranách do tmavě hněda, potom je vyjmeme. V jiném hrnci také rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli, 3 bobkové listy, loupaná drcená rajčata a zelenou nasekanou petrželku. Podlijeme 2 dcl vína, podusíme, přidáme snítku tymiánu a vložíme orestovaná kachní prsa, ještě cca 10-15 minut dáme zapéci.
08. 09. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.