Kanadské řezy Nanaimo
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vymažeme pekáček o velikosti 23x23 cm. Základní vrstva: Rozpustíme máslo a sundáme z plotny. Vmícháme do něj cukr a kakao. Postupně za stálého míchání přidáváme lehce pošlehané vejce. Vrátíme zpět na mírný oheň, stále mícháme, dokud směs nezhoustne (1 - 2 minuty). Sundáme a vmícháme vanilkový extrakt, sušenky, kokos a ořechy. Směs nasypeme do formy a rovnoměrně přitlačíme ke dnu. Dáme do lednice a necháme ztuhnout (přibližně hodinu).
Prostřední vrstva:
Elektrickým mixérem utřeme máslo, přidáme všechny ostatní ingredience a mixujeme, dokud nedostaneme jemný krém. Pokud by bylo potřeba, přidáme ještě lžíci mléka. Rovnoměrně rozprostřeme na základní vrstvu a zase vrátíme do lednice. Necháme ztuhnout cca 30 minut.
Čokoládová vrstva:
Nalámeme čokoládu a společně s máslem dáme do žáruvzdorné nádoby. Ve vodní lázni rozpustíme a rozprostřeme na prostřední vrstvu. Necháme cca 10 minut chladnout a poté nakrájíme (později by se už čokoláda lámala).
11. 12. 2012
Ingredience
- 1 větší vejce
- Základní vrstva: 115 g másla
- 50 g krupicového cukru
- 30 g kakaa
- 200 g BeBe sušenek
- 65 g kokosu
- 50 g vlašských ořechů
- Prostřední vrstva: 55 g másla
- 20 g prášku na vanilkový pudink
- 180 g moučkového cukru
- Čokoládová poleva: 120 g hořké čokolády
- 15 g másla
- 2 lžíce mléka (či smetany)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu