Kapřík z vodňanské fary
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kapra zbavíme velkých kostí a nakrájíme na úzké proužky. Osolíme ho, lehce opepříme a necháme krátce odležet. Po chvíli potřeme rozetřeným česnekem.
Zatím si v pekáčku nebo v pánvi, která může přijít do trouby, rozpustíme máslo a necháme na něm zpěnit cibuli.
Do pánve přidáme proužky kapříka a šunku nebo slaninu nakrájené na malé kousky. Vše navrchu ještě opepříme a rychle osmahneme. Pak nepatrně podlijeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 20-25 minut při 210°C, maso často nadzvedáváme, aby se nám nechytalo ke dnu pánve. Stále přeléváme vypečenou šťávou a je-li to nutné, ještě malinko podlijeme vodou.
Podáváme s bramborovou kaší.
Tip k receptu
Máme vyzkoušeny obě varianty - se šunkou i s anglickou slaninou, ale se schvarzwaldskou šunkou je ryba přece jen chutnější :o).
Angel 66601. 06. 2011