Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kapřík z vodňanské fary

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
360 kalorií 0.0g cukrů 27.0g tuků 18.0g bílkovin

Příprava

Kapra zbavíme velkých kostí a nakrájíme na úzké proužky. Osolíme ho, lehce opepříme a necháme krátce odležet. Po chvíli potřeme rozetřeným česnekem.
Zatím si v pekáčku nebo v pánvi, která může přijít do trouby, rozpustíme máslo a necháme na něm zpěnit cibuli.
Do pánve přidáme proužky kapříka a šunku nebo slaninu nakrájené na malé kousky. Vše navrchu ještě opepříme a rychle osmahneme. Pak nepatrně podlijeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 20-25 minut při 210°C, maso často nadzvedáváme, aby se nám nechytalo ke dnu pánve. Stále přeléváme vypečenou šťávou a je-li to nutné, ještě malinko podlijeme vodou.
Podáváme s bramborovou kaší.

Bulb Tip k receptu

Máme vyzkoušeny obě varianty - se šunkou i s anglickou slaninou, ale se schvarzwaldskou šunkou je ryba přece jen chutnější :o).


Přidat na Pinterest
Angel 666

31. 05. 2011, Recept navštíven: 1461x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře