Kapřík z vodňanské fary

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

360 kalorií
0.0g cukrů
27.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Kapra zbavíme velkých kostí a nakrájíme na úzké proužky. Osolíme ho, lehce opepříme a necháme krátce odležet. Po chvíli potřeme rozetřeným česnekem.
Zatím si v pekáčku nebo v pánvi, která může přijít do trouby, rozpustíme máslo a necháme na něm zpěnit cibuli.
Do pánve přidáme proužky kapříka a šunku nebo slaninu nakrájené na malé kousky. Vše navrchu ještě opepříme a rychle osmahneme. Pak nepatrně podlijeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 20-25 minut při 210°C, maso často nadzvedáváme, aby se nám nechytalo ke dnu pánve. Stále přeléváme vypečenou šťávou a je-li to nutné, ještě malinko podlijeme vodou.
Podáváme s bramborovou kaší.

Tip k receptu

Máme vyzkoušeny obě varianty - se šunkou i s anglickou slaninou, ale se schvarzwaldskou šunkou je ryba přece jen chutnější :o).

přidejte na:
Angel 666

31. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na chutného kapra odporúčam

katka16031 14. 02. 2018, 11:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kapor vynikanjúci

Svetlana 01. 06. 2018, 20:08

Přidat komentář