Kapřík z vodňanské fary

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

360 kalorií
0.0g cukrů
27.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Kapra zbavíme velkých kostí a nakrájíme na úzké proužky. Osolíme ho, lehce opepříme a necháme krátce odležet. Po chvíli potřeme rozetřeným česnekem.
Zatím si v pekáčku nebo v pánvi, která může přijít do trouby, rozpustíme máslo a necháme na něm zpěnit cibuli.
Do pánve přidáme proužky kapříka a šunku nebo slaninu nakrájené na malé kousky. Vše navrchu ještě opepříme a rychle osmahneme. Pak nepatrně podlijeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 20-25 minut při 210°C, maso často nadzvedáváme, aby se nám nechytalo ke dnu pánve. Stále přeléváme vypečenou šťávou a je-li to nutné, ještě malinko podlijeme vodou.
Podáváme s bramborovou kaší.

Tip k receptu

Máme vyzkoušeny obě varianty - se šunkou i s anglickou slaninou, ale se schvarzwaldskou šunkou je ryba přece jen chutnější :o).

přidejte na:
Angel 666

31. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
recept na chutného kapra odporúčam

14. 02. 2018, 11:26

Svetlana
kapor vynikanjúci

01. 06. 2018, 20:08

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.