Karamelový krém
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
5min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
756
kalorií
3.0g
cukrů
60.0g
tuků
26.0g
bílkovin
Příprava
Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořechy opečeme, pomeleme a přidáme do krému. Želatinu necháme napučet ve vodě. Poté ji rozpustíme na mírném plameni a necháme vychladnout. Vychlazenou želatinu vmícháme do krému. Ztuhlý karamel rozdrtíme a přidáme do krémové směsi. Směs rozdělíme do sklenic nebo mističek. Zdobíme šlehačkou nebo kakaem dle chuti.
janulkam05. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.