Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 108

Herinkový salát s naloženými václavkami

Herinkový salát s naloženými václavkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g václavek naložených v octe, 300 g solených haringů nebo sleďů, 100 ml olivového oleje, 2 ks velké cibule, 100 g oliv, 1 lžička mletého černého pepře

Haringy zbavíme kože i chrbtice a na 2 hodiny namočíme do studenej vody, ktorú párkrát vymeníme. Potom ich pokrájame a poukladáme do väčšieho pohára striedavo s vrstvami okorenených václaviek, posekanej cibule a olív. napokon zalejeme olejom a nec...

Postní zelná polévka

Postní zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kyselého zelí, 250 g brambor, 150 ml zakysané smetany, 30 g sušených hub, 20 g hladké mouky, 2 vejce, troška kmínu, troška pepře bílého, 1 lžička soli

Sušené huby namočíme do vody, povaríme asi 30 minút a pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky, soľ, rascu a mleté korenie. Uvaríme do mäkka. Kyslú kapustu uvaríme osobitne. Mäkkú primiešame do zemiakov s hubami, zalejeme vodou a zahustíme sve...

Jogurto - čokoládové mufinky

Jogurto - čokoládové mufinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 100 g čokolády na vaření, 125 g cukru krystal, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 250 ml čokoládového jogurtu

Vyšleháme vejce, cukr, olej a jogurt, přidáme mouku s kypřím práškem a nakonec zamícháme čokoládu na vaření, kterou jsme rozsekali na malé kousky /čokoládu nestrouhejte, jelikož se v mufinkách rozpustí/.Touto směsí naplňte do poloviny až třech čtv...

Remuláda

Remuláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml majonézy, 100 ml husté smetany, 20 ml citronové šťávy, 1/2 lžičky muškátového ořechu, malý svazek pažitky, 1 nakladaná okurka, 1/2 lžičky soli

Majonézu, citrónovú šťavu, smotanu a postrúhaný muškátový oriešok premiešame. Pažítku umyjeme, pokrájame spolu s olúpanou uhorkou nadrobno, posolíme a spolu zmiešame. Podávame v malých omačníkoch.

Husí krev na cibulce

Husí krev na cibulce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g husi krve, 50 g sádla, 1 cibule, špetka kmínu, špetka majoránky, 2 kuličky pepře, špetka soli

Na panvici na tuku speníme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme koreniny a dobre rozmiešanú krv. Za stáleho miešania pražíme, kým nestmavie. Osolíme a hneď podávame.

Vepřový jazyk na houbách

Vepřový jazyk na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového jazyka, 500 g Suchohřibů, 80 ml olivového oleje, 1 lžíce strouhaného křenu, 50 g hladké mouky, 1 lžička kari koření, troška pepře bílého, 1 lžička soli, 200 ml sladké smetany

Bravčový jazyk uvaríme v osolenéj vode, očistíme a nakrájame na pásiky spolú zo suchohríbami. Udusíme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme chren a kari korenie. Dáme ešte povariť. Múku rozhabarkujeme so smotanou a nalejeme do vriacej omáčky a ne...

Chryzantémy

Chryzantémy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka mléka, 200 g Hery, špetka soli, 11/2 sklenky hladké mouky, 2 sklenky polohrubé mouky, 3 lžíce cukru krupice, 20 g droždí , hrst rozinek, 2 lžíce mléka a lžíce cukru na posyp, 2 lžíce rumu

Do pekárny nalijeme mléko, rum, přidáme rozpuštěnou Heru, sůl, obě mouky, cukr, droždí a nakonec rozinky. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílků, z každého vytvoříme asi 30 cm dlouhý váleček, který stočíme do šneka a nůžka...

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek pohankové lámanky, 1/4 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4-5 lžic olivového oleje, 1 střední kyselá okurka, špetka soli, špetka pepře

Pohanku nasypeme do vařící vody, přiklopíme a necháme 20 minut pod pokličkou změknout. Pak ji scedíme, dáme do mixéru, přidáme stroužky česneku, cibuli a začneme mixovat. Během mixování přidáváme olej, až se utvoří nadýchaná hladká pasta. Nakonec ...

Křupavé placky s kyselým zelím

Křupavé placky s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 vejce, 100 g sádla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 500 g polohrubé mouky, 150 g anglické slaniny, 300 g kyselého zelí, hrubá sůl a celý kmín na posyp, 1 balení sušeného droždí

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, změklé sádlo, sůl, koření, mouku a droždí a zapneme program těsto. Mezitím slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozehřáté pánvi lehce opečeme. Necháme vychladnout. Ze zelí vymačkáme přebytečnou ...

Nizozemský sýrový salát

Nizozemský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Eidamu (Edam), 150 g goudy, 200 g měkkého salámu, 100 g jablka, 100 g sterilovaných okurek, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička pažitky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Do misy dáme na pásiky pokrájané syry, salámu, jablka a uhorky, posolíme a okoreníme. Všetko zľahka premiešame s majonézou a jogurtom. Necháme odležať v chladničke a nakoniec posypeme pažítkou.

Pikantní domácí baharat

Pikantní domácí baharat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 polévková lžíce nastrouhaného muškátového oříšku, 1 polévková lžíce kardamomu, 3 polévkové lžíce kmínu římského (cuminu), 2 polévkové lžíce skořice, 2 polévkové lžíce koriandru, 2 polévkové lžíce hřebíčku, 4 lžíce černého pepře, 4 lžíce sladké papriky

Koření semeleme nebo použijeme jeho mletou podobu a smícháme dohromady. Jeho trvanlivost je až 6 měsíců, pokud ho uchováváme na chladném a tmavém místě.

Mexický salát

Mexický salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 1/2 hlávky bílého zelí, 1/2 hlávky červeného zelí, 4 papriky (kapie), 4 rajčata, 100 g sterilizovaných fazolí, 1 lžíce celerové naťi, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička soli, 4 lžíce chilli omáčky

Papriku po umytí zbavíme jadrovníka, pokrájame na tenké prúžky, očistenú cibuľu na kolieska, bielú a červenú kapustu postrúhame na struhadle. Vložíme do misy, pridáme fazuľu, ozdobíme pokrájanými rajčiakmi a zalejeme marinádou z dvoch lyžíc octu, ...

Mnichovská pivní polévka

Mnichovská pivní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 1 l světlého piva, sůl, pepř, cukr , 1/2 lžičky kmínu, špetka muškátového květu, šťáva z 1 citrónu, 2 žloutky, 100 g šunky, zakysaná smetana

Rozehřejeme máslo, přilijeme pivo, dáme sůl, pepř, trochu cukru, kmín, muškát a citronovou šťávu. Směs necháme přejít varem, zamícháme a stáhneme z plotny. Rozkvedláme žloutky ve smetaně a vmícháme do polévky(ne vroucí). Podáváme s krutóny nebo os...

Květákové placičky podle babičky

Květákové placičky podle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg květáku, 4 vejce, 150 g polohrubé mouky, lžička soli, špetka pepře, špetka strouhaného muškátového ořechu, 2-3 lžíce sekané petrželky, olej na smažení

Květák uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme ho a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k němu žloutky, sůl, koření, mouku, jemně sekanou petrželku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžící klademe kousky těsta do rozehřátého oleje, rozmáčkn...

Kroupová placerka

Kroupová placerka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobných krup, 600 g brambor, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 slepičí vejce, 100 g uzené slaniny, lžička pepře bílého, lžička soli, lžička majoránky, lžíce sádla na vymazaní pekáče

Preplachnuté krúpy dáme variť do osolenej vody. Keď napoly zmäknú, pridáme k nim na kolieska pokrájané zemiaky a všetko spolu rozvaríme na kašu. Údenú slaninu pokrájame na kocky, rozpražíme, pridáme postrúhanú cibuľu a keď zružovie, primiešame roz...

Skořičáci

Skořičáci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 vejce, troška skořice, cukr krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto vyválíme na co nejtenčí pláty. Na ten pak rovnoměrně nasypeme cukr, vanilkový cukr a skořici. Poté opatrně těsto zamotáváme, dobře utahujeme. Takto smotanou roládu opatrně krájíme na tenká kolečka - ...

Smažené žampiony

Smažené žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, olej na vysmažení, trochu mléka

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem. Vejce smícháme s trochou mléka, soli a hladké mouky. Žampiony obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Vysmažíme ve fritovacím hrnci a na papírovém obrousku necháme okapat...

Bryndzová polévka s brambory

Bryndzová polévka s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 1 lžička čerstvého kopru, 60 g másla, 150 ml kravského mléka, 250 g Brynzy, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření

Cibuľu pokrájanú na drobno speníme na masle. Pridáme gulašové korenie a zalejeme asi 1 litrom vody, osolíme, pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky a uvaríme do mäkka. Pred dovarením pridáme bryndzu rozhabarkovanú v mlieku a hladkú múku a sp...

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, 500 g kyselého zelí, 300 g vepřové uzené kýty, 60 g sádla, 40 g hladké mouky, 100 ml rajčatového protlaku, 50 g anglické slaniny, 100 ml sladké smetany, 1 lžička soli

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na časti tuku, pridáme kyslú kapustu, rajčiakový pretlak, údené bravčové stehno, nakrájané na kúsky, rozškvarenú slaninu a varíme, až je všetko skoro mäkké. Potom pridáme zemiaky, nakrájané na kocky, osolíme, zahu...

Med z květů černého bezu

Med z květů černého bezu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 25 velkých květů bezu černého, 1 kg cukru krupice, 1 velký citrón

V těchto dnech rozkvétá černý bez. Někde už je možná v plném květu, ale tady u nás v Krkonoších teprve začíná. Doufám, že tenhle bezva med stihnete zkusit všichni! Rozhodně si udělejte alespoň jednu dávku na zimu, protože je k nezaplacení!!! Když ...

Zvolenské kuličky

Zvolenské kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 80 g hladké mouky, špetka bílého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli

Očistené surové zemiaky postrúhame, necháme na site odkvapkať, pridáme cibuľku, opraženú na oleji s cesnakom, soľ, korenie ,majorán a múku. Zamiešame k tomu zomleté alebo na jemno nakrájané údené mäso a vajcia. Z cesta formujeme guľky, obalíme ich...

Přílohové bagety

Přílohové bagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bagety, 1/2 másla, bazalka, saturejka, petrželka, 3 stroužky česneku, sůl

Bagety mohou být i celozrnné, nakrájíme na kolečka. Máslo necháme změknout, očistíme česnek a rozkrojíme na menší kousky. Bylinky, ( u nás je to nejčastěji bazalka s petrželkou) natrháme do hmoždíře a utřeme, přidáme kousky česneku a opět utřeme. ...

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Olivové špagety

Olivové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 100 g zelených oliv, 1 balení špaget, 2 balení Cottage cheese oliva s rajčatem, troška čerstvé bazalky, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek česneku

Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme je a promícháme s olivovým olejem. Cottage cheese přidáme k těstovinám, promícháme, podáváme ozdobené rajčátkem a olivami. Dle chuti můžeme přidat česnek a posypat čerstvou bazalkou.

Plněné trubičky

Plněné trubičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 vejce, 250 ml šlehačky, 20 g cukru moučka + trochu na posyp

Listkové cesto rozvalkáme, nakrájame na pláty, potrieme rozšťahaným vajíčkom a navijame na trubičkové formičky. Cesto potrieme a pečieme, naplníme ušľahanou šľahačkou s cukrom a posypeme praškovym cukrom.

stránka: