Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 104

Perníková buchta z kofoly

Perníková buchta z kofoly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce kakaa, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 300 ml Kofoly

Všechny suroviny promícháme v míse. Přidáme Kofolu a ještě jednou důkladně zamícháme. Umíchané těsto nalijeme do hlubšího vymazaného plechu.Pečeme asi 20-30 minut při teplotě 180°C.

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, 1 balení dětských piškotů, 20 ml malinového sirupu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička cukru krupice, citronová šťáva z 1 citronu, 1 l vody

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nasekáme na kostičky, pokapeme šťávou z citronu. Smícháme se 750 ml vody s cukrem, přidáme k jablkům a začneme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme...

Borůvkovo - banánový moučník

Borůvkovo - banánový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE světlých sušenek, 2 balení BEBE tmavých sušenek, 750 g jemného tvarohu, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 1 balení vanilkového cukru, 5 lžíc cukru moučky, 1 balení borůvkového kompotu, 4 větší banány

Do obdélníkového pekáče na pečení si rozložíme do jedné vrstvy sušenky, nejlépe do tvaru šachovnice. Smícháme tvaroh, tuk, vanilkový cukr a moučkový cukr a utřeme do hladkého krému. Rozložené sušenky lehce potřeme krémem a následně narovnáme dal...

Jednoduchá šlehačková bábovka

Jednoduchá šlehačková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva

Bílky oddělíme od žloutků, žloutky vymícháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku a prášek do pečiva, dobře zamícháme a vmícháme šlehačku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a pečeme nejprve 10 minut na 20...

Zelňák

Zelňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1/2 lžička prášku do pečiva, 125 g másla, 300g domácí klobásy, 800 g kyselého zelí, sůl podle potřeby, 1 žloutek, 2 vejce, 2 cibule, 200 ml sladké smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 paprika, 30 g škrobové moučky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky

Múku zmiesime s práškom do pečiva, maslom, štipkou soli a žĺtkom. Cesto dáme na pol hodiny do chladu odstáť. Potom vyvaľkáme, vymastíme formu a dno zakryjeme cestom, ktoré niekoľkokrát prepichneme. Pečieme pri 220°C teplote cca 10 minút. Na oleji ...

Rybí placičky s fazolkami

Rybí placičky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky limetkové kůry, 1 lžíce hladkolisté petrželky, 1 vejce, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 30 ml bílého vinného octa, 30 ml vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 malá salátová okurka, 1 červená paprika , 1 mrkev, 1/2 větší červené cibule, 1-2 feferonky podle chuti (možno vynechat), 1/2 hrnečku oleje na smažení

Nejdříve si připravíme zálivku: Smícháme ocet s vodou, necháme lehce zahřát a vmícháme cukr. Necháme ho dobře rozpustit, pak přidáme 2 lžičky rybí omáčky a promícháme. Přidáme špetku soli. Zálivku odložíme stranou. Připravíme hmotu na placičky: ...

Cibulové ragú

Cibulové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šalotky, 2 červené cibule, 2 bílé cibule, 2 jarní cibulky, sůl, 1 lžička medu, 2-3 dcl červeného vína, olej

Všechny cibule nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na oleji. Lehce je osolíme, přidáme med a podlijeme červeným vínem. Po podlití restujeme tak dlouho, až víno zredukujeme na polovinu - cibulové ragú by něĺo být na pohled medové konzistence.

Pórkové kuřecí řízky

Pórkové kuřecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g kuřecích řízků, 1 pórek, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 lžička sojové omáčky, sůl, 1/2 lžičky kari koření, pepř, olej na smažení

Pórek nakrájíme nadrobno (měla by ho být zhruba stejná hromádka jako masa). Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, solamyl a dobře promícháme. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné nudličky a vložíme do vaječné směsi, necháme tak půl ...

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brambor, hrst sušených hřibů, 250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkového listy, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška cukru, 1 lžíce octa, 6 vajec, 1 lžíce zeleného kopru

Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v mierne osolenej vode spolu s koreninami. Huby opláchneme a sparime v horúcej vode, zvlášť uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme k zemiakom. Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku, ktorú zriedime mliekom, pridá...

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká ciabatta, 1 lžíce steakové omáčky Barbecue nebo pepřové, 1 lžíce olivového oleje, 2 rajčata, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 2 plátky šunky, 0,5 papriky, 2 plátky sýra nebo 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř, bazalka

Ciabattu podélně rozkrojíme a na rozkroji ji lehce pokropíme olivovým olejem a pak ji potřeme steakovou omáčkou. Nadrobno nakrájíme cibulku a papriku, česnek nakrájíme na plátky a rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Na lžíci oleje orestujeme cibul...

Pouťový trdelník

Pouťový trdelník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 3 lžíce cukru moučka, 80 g tuku, skořicový cukr na obalení

Ze surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve s...

Ovesné flameri

Ovesné flameri

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g ovesných vloček, 500 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 1 lžička skořice, 1 hrst rozinek, 1 hrst vlašských ořechů, 3 jablka

Mléko dáme vařit, když ještě teplé (předtím, než se začne zvedat), přidáme med, cukr, skořici, sůl a přivedeme k varu. Poté přisypeme vločky a vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a mezitím si nasekáme oříšky a nastrouháme oloupaná jablka. Roz...

Broskvová pochoutka s vanilkou

Broskvová pochoutka s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 125 g másla, 125 g cukru moučka, 1,2 kg čerstvých broskví, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 sáčku vanilkového cukru nebo trochu esence

Mouku, máslo, 25 g cukru, 1 vejce a trochu vody vypracujeme v hladké, vláčné těsto. Těsto odložíme na chvíli do lednice. Vyválíme, přeložíme na menší plech a vytvoříme asi 3 cm okraje a celé těsto propicháme. Vypeckované broskve nakrájíme a uložím...

Reginette Emilliana

Reginette Emilliana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uvařených těstovin, 2 kuřecí prsa, 200 g brokolice, 150 g žampionů, 120 g Nivy, 250 ml sladké trvanlivé smetany, špetka soli, špetka pepře, 150 g strouhaného sýra

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omyté maso nakrájíme na kostky. Těstoviny dáme vařit do osolené vody. Na trošce oleje prudce orestujeme maso a houby. Nepřiléváme vodu, restujeme jenom pár minut...

Borůvkovo - ananasový linecký koláč

Borůvkovo - ananasový linecký koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 140 g másla, 60 g cukru moučka, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 žloutky, 1 bílek, 250 g čerstvých borůvek, 1/2 konzervy ananasu, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 50 g tmavé čokolády

Z mouky, másla, žloutků, cukru a vanilky rychle vypracujeme linecké těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. 30 cm koláčovou formu vymastíme máslem a těsto do ní roztlačíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 10 minut při 190°C. Borůvky opláchne...

Bramborové kyselo s rajčaty

Bramborové kyselo s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 brambor, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, 3-4 lžíce hladké mouky, 300 ml rajčatového pyré, špetka soli, špetka pepře, 250 ml sladké smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme bujon a dáme vařit. Smetanu, hladkou mouku a sůl vymícháme na hladkou kaši, přilijeme mléko a když jsou brambory uvařené do poloměkka, mléko se smetanou nalijeme do polévky. Za ...

Kossuthové zákusky

Kossuthové zákusky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 250 g cukru moučka, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, 3 žloutky, 30 ml citronové šťávy, 50 g posekaných mandlí, 2 lžíce cukru krystal, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Maslo s cukrom vymiešame do spenenia, pridáme po jednom žĺtky, vajce, šťavu z citróna a múku rozmiešanú s praškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, urovnáme nožom, a posypeme potlčenými mandľami, ktoré sme predtým u...

Hortobáďská krkovička

Hortobáďská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové krkovice, 2 cibule, 2 zralá rajčata, 2 zelené papriky, 4 stroužky roztřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 1 lžička mleté pálive papriky , soli podle potřeby

Odležanú vykostenú krkovičku umyjeme, nakrájame na rezne, pomúčime a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Olej prelejeme do druheho kastróla, pridáme očistenú, jemne pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, rajčiakový pretlak, rascu, rozdrvený cesn...

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g kuřecích jater, 50 g oravské slaniny, 1 lžíce zavařených brusinek, 100 ml sladké smetany /30%/, trochu petrželky

Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran. Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, promícháme, necháme projít varem a vaříme do zh...

Cuketové smaženky

Cuketové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa, trochu hladké mouky, trochu strouhanky, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře

Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka, vnitřek vykrojíme nebo vydlabeme a rozložíme na papírový ubrousek. Poté cuketová kolečka osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji a na ubrousku necháme okapat ...

Chlebík opékaný na italský způsob

Chlebík opékaný na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sendviče, 8 sardinek, 8 plátků uzeného sýra, 4 oloupaná rajčata, 50 ml rostlinného oleje, lžíce másla na vymazani pekače, troška mletého pepře

Plátky sendviča opečieme z jednej strany na rozpálenom oleji do zlata. Potom ich uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom opečenou stranou nahor. Na každý kúsok položíme plátok syra rovnakej veľkosti ako sendvič, jednú sardinku a dve kolieska ...

Falešná hrachovka z cukety

Falešná hrachovka z cukety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cuketa, 2-3 brambory, 1 menší cibule, 1/2 lžíce másla, 1 kostka zeleninového bujónu, 2-3 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, lžíce majoránky, 2-3 lžíce smetany ke šlehání , troška nasekaného libečeku

V hrnci na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupanou cuketu, nakrájenou na malé kostičky a kostičky brambor. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem,...

Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých kulatých rajčat, 120 g Lučiny, 1-2 lžíce husté zakysané smetany, 2-3 lžičky sušeného medvědího česneku , 1-2 lžíce nasekané čerstvé bazalky, špetka bílého pepře

Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme medvědí česnek, bazalku a bílý pepř. Dobře vše promícháme. Malým rajčátkům seřízneme vršek, dužinu opatrně vydlabeme (dobře to jde vykrajovátkem na kuličky z brambor). Připraveným krémem lžičkou neb...

stránka: