Brambory plněné masem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1506
kalorií
1.0g
cukrů
75.0g
tuků
41.0g
bílkovin
Příprava
Očistené zemiaky umyjeme a v strede vydlabeme. Mäso zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemlu, vajce, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu a pomiešame. Pripravené zemiaky naplníme plnkou, dáme na kastról, podlejeme troškou vody a prikryté pomaly udusíme do mäkka. Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou, pridáme bobkový list, soľ, trochu cukru a octu a povaríme asi 15 minút. Nakoniec pridáme toľko mlieka, aby vznikla polohustá omáčka, ktorou polejeme udusené naplnené zemiaky.
Tip k receptu
Toto jedlo je ešte chutnejšie, keď naplnené zemiaky dáme upiecť do rúry a až potom zelejeme omáčkou.
Jozef18. 07. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.