Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 103

Játrové posúchy

Játrové posúchy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 150 g brambor, 2 vejce, 50 g strouhanky, 80 ml oleje

Pečeň odblaníme, pomelieme, pridáme postrúhané zemiaky, soľ, vajcia a zahustíme strúhankou. Robíme malé posúchy, ktoré opekáme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou.

Pařížský žampionový salát

Pařížský žampionový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých žampionů, 150 g šunky, šťáva z jednoho citrónu, 50 ml olivového oleje, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce polévkového koření , 1 lžíce cukru moučky, troška pepře bílého, 2 vejce uvařene na tvrdo, 2 lžičky petrželove ňati, sůl podle potřeby

Umyté a olúpané šampiňóny nakrájame na menšie kúsky alebo štvrtky a podusíme na oleji. Šunku pokrájame na kocky a pridáme k šampiňónom. Majonézu premiešame s cukrom, soľou, citrónovou šťavou a tekutým polievkovým korením a všetko spojíme. Necháme ...

Cikánská omáčka

Cikánská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg anglické slaniny nebo selské slaniny, 2 cibule, 2 papriky, 2 stroužky česneku, 1 konzerva krájených rajčat, 4 sladkokyselé okurky, 2 velké žampiony nebo 3 malé, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, olej

Nakrájíme si - slaninu na kostičky, papriku na proužky, cibuli na měsíčky, česnek na plátky, okurky na kolečka, žampiony na plátky. Na oleji orestujeme slaninu, pak k ní přidáme ostatní ingredience mimo okurek a vše restujeme do poloměkka. Na závě...

Ořechové ledové řezy

Ořechové ledové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 40 g strouhanky, 70 g cukru krupice, 70 g vlašských strouhaných ořechů + 50 čtvrtek na ozdobu, 100 g másla, 100 + 200 g cukru moučka, 1/2 lžičky mleté kávy, lžíce rumu, trocha horké vody

Utřeme žlouty s krupicovým cukrem, pak přidáme ořechy a strouhanku a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě asi na 170°C velmi krátce, jen co se nelepí povrch. Pokud bychom pekli více, tak se tenká placka vy...

Masový nákyp s bramborovým pyré

Masový nákyp s bramborovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mletého masa, sůl, 1 lžíce oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, pepř, 250 ml vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml mléka, 1 balení bramborové kaše, 1 konzerva žampionů, 100 g strouhaného sýra, svazek pažitky

Orestujeme menší kousky masa s nakrájenou cibulí a česnekem, dochutíme solí a pepřem, přidáme rajský protlak, vývar a necháme asi 4 min dusit. Uvedeme do varu 375 ml osolené vody, k ní přidáme mléko a rozmícháme bramborovou kaši. Polovinu nasekan...

Plněné sojové medailonky v sýrovém těstíčku

Plněné sojové medailonky v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g sojových plátků, 60 g anglické slaniny, 1/2 pórku, lžička másla, 1 vejce, 3-4 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce Solamylu, hrst strouhaného sýra, asi 150 ml světlého piva, špetka soli, olej na smažení

Sójové plátky podle návodu na obalu necháme povařit, vychladnout a pak dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Pórek i anglickou slaninu si nakrájíme nadrobno a na lžičce másla obojí osmažíme. Směs také necháme zchladnout. Do připravených medailonků o...

Baskická vejce

Baskická vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 plátky šunky, 2 stroužky česneku, 800 g rajčat , 2 papriky, sůl, pepř, olej

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na proužky, přidáme oloupaný česnek a osmažíme na oleji. Podle chuti je osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, do té doby, až se tekutina odpaří a z...

Nejjednodušší kokosky

Nejjednodušší kokosky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kokosové moučky, 150 g cukru moučka, 2 vejce

Všechny suroviny zpracujeme v těsto a na pečící papír tvoříme hromádky. (Nic se nešlehá v páře, jen smíchá). Peče se při nižší teplotě do zrůžovění.

Banánové kuličky

Banánové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 250 g piškotů , 200 g cukru moučka, 2-3 lžíce kokosové moučky

Zrelé banány roztlačíme vidličkou, zmiešame s cukrom a mletými keksami, kokosovou múčkou, tvarujeme guličky a obaľujeme v kokose.

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dietního salámu, malé balení rajčatového protlaku, malé balení tatarské omáčky, 1 kyselá okurka, 1 cibule

Salám umeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli. Promícháme.

Zapečené špagety s párkem

Zapečené špagety s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 paprika (kapie), 1/2 brokolice, 1 debrecinský párek, 4 rajčata, 1 hovězí bujón, 1 balení smetany, troška kečupu, 3 slepičí vejce, 100 g tvrdého sýra

Špagety uvaříme s kostkou bujónu. Necháme je okapat. Nasekáme si papriku na kostičky, uvaříme brokolici a orestujeme na kostičky nasekaný párek. Poté vše smícháme se špagetami. Přesypeme do pekáče, navrch přidáme rajčata a dáme zapéct. Smetanu ro...

Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 konzerva tuňáka, 100 g oliv

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Orestujeme cibuli na olivovém oleji a přimícháme tuňákovou konzervu. Dochutíme solí a česnekem. Nakonec přidáme olivy a důkladně prohřejeme. Promícháme s těstovinami a můžeme podávat.

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

Teplé jahodové suflé

Teplé jahodové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 ml mléka, 50 g kukuřičné moučky, 40 g másla, 4 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru, 50 g cukru moučky, 200 g jahod

Mléko a kukuřičnou moučku promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté dáme do chladu. Přimícháme k tomu máslo, žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr, ušleháme dohladka. Z bílků našleháme tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Těsto nal...

Balkánské papriky

Balkánské papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg paprik (kapie), 5 rajčat, 100 ml olivového oleje, 8 stroužků česneku, 200 g balkánského sýra

Papriky dáme na suchý plech a opečeme v troubě. Asi na 15 minut dáme papriky změknout do igelitového sáčku. Po změknutí z nich stáhneme šlupku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme. Nasekáme je na kousky a podusíme na oleji doměkka. Podle chut...

Pohár z Pribináčku

Pohár z Pribináčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináčka), 30 piškotů dětských, 100 g jahod, 100 g malin

Do poháru dáme lžíci Pribináčku, pokryjeme piškoty, přidáme jahody pokrájené na plátky. Znovu dáme vrstvu Pribináčku, pokryjeme celými malinami a navrch dáme opět Pribináček.

Kuře na tatarce

Kuře na tatarce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky, 3 cibule, 1 tatarská omáčka, 20 dkg strouhaného sýra, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku

Pekáček vymažeme máslem. Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku rozvrstvíme cibulové kroužky, na které dáme ochucené kuřecí řízky. Na ně naneseme tatarku a dáme péci do trouby. Pečeme cca 30 minut při 200°C, p...

Okurková polévka

Okurková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých okurek, 300 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 30 ml olivového oleje, 1000 ml drůbežího vývaru, sůl podle potřeby, 1 lžíce pažitky

Uhorky očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Udusíme na oleji, zaprášime hladkou múkou, osolíme, zalejeme hydinovým vývarom, pridáme očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku.

Houbová rýže

Houbová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 4 lžíce másla, 3 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce nasekaného tymiánu , 1 hrneček dlouhozrnné rýže, 2 hrnečky drůbežího vývaru, 10 hlaviček hub, špetka soli, špetka kmínu, 1 hrst petrželové nati nebo tymiánu na ozdobu

Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli si nasekáme na kostičky. Na půlce másla osmažíme cibuli a česnek, přimícháme bylinky, suchou rýži a asi 1 minutku restujeme. Přilijeme drůbeží vývar a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut. Houby si ...

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zelených fazolových lusků, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 500 g brambor, 4 vejce

Fazolky vaříme dokud nezměkknou. Smetanu smícháme s moukou a přidáme ke zceděným luskům. Dochutíme pepřem a solí. Jako přílohu může použít uvařené brambory a natvrdo uvařené vejce.

Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml kravského mléka, 2 lžíce černého piva, špetka drceného kmínu a troška celého kmínu na ozdobu, 1 balení tvarůžků, 1 lžíce odtučněného tvarohu, 1 lžička másla

Smícháme mléko, drcený kmín, pivo a máslo a začneme vařit. Tvarůžky najrájíme na kousky a přidáme do teplého mléka. Mícháme do úplného rozpuštění. Tvaroh ušleháme do hladka a rozdělíme do dovu misek. Polijeme rozpuštěnými tvarůžky a ozdobíme celý...

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hera, 1 balení jemného tvarohu, 350 g polohrubé mouky, ovocná marmeláda, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení

Tvaroh, polohrubou mouku a změklou heru důkladně promícháme. Těsto uložíme na chvíli do chladu. Těsto vyválíme do obdélníku a rádýlkem nakrájíme čtverečky veliké asi 8x8 cm. Čtverečky potřeme marmeládou a poté přehneme protilehlými rohy k sobě a...

Dia muffiny s kokosem

Dia muffiny s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček celozrnné špaldové mouky, 1 hrneček kokosových lupínků (strouhaných), 1 hrneček rozinek, 1/3 hrnečku rostlinného oleje, 1/3 hrnečku vody, 2 vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Hrst rozinek si odložíme stranou. Zbylé rozinky rozmixujeme s vejci. Ke směsi přidáme zbylé suroviny (i odložené rozinky) a těsto nalijeme do formiček na mufffiny. Pečeme přibližně 40 minut v troubě asi na 180°C.

Mandarinková roláda

Mandarinková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 120 g cukru krystalu, 70 g kakaa, 2 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení ztužovače šlehačky, cukr moučka podle potřeby, 1 konzerva mandarinek

Žloutky sícháme s cukrem krystalem a kakaem a přimícháme tuhý sníh z bílků. Plech vysteleme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. Pečeme při 200°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Na korpus rozetřeme část šlehačky a stočíme. Napovrch roz...

Perníková buchta z kofoly

Perníková buchta z kofoly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce kakaa, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 300 ml Kofoly

Všechny suroviny promícháme v míse. Přidáme Kofolu a ještě jednou důkladně zamícháme. Umíchané těsto nalijeme do hlubšího vymazaného plechu.Pečeme asi 20-30 minut při teplotě 180°C.

stránka: