Staročeský kapustový prejt

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

2188 kalorií
1.0g cukrů
152.0g tuků
108.0g bílkovin


Příprava

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umeleme na masovém strojku. Mletou kapustu smícháme s masem.
Žloutky utřeme s máslem, přidáme maso s kapustou, v mléce rozmáčené kousky housek, nadrobno nakrájenou slaninu, sůl, pepř, utřený česnek, petrželku a nakonec sníh z bílků.
Pekáček lehce vymažeme sádlem a rovnoměrně naplníme kapustovou směsí.
Vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200 stupňů a pečeme dozlatova, asi 40-45 minut.
Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou pažitkou.

přidejte na:
Angel 666

19. 07. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je jedinečne dobrý

hanka 07. 11. 2016, 21:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborý kapustový recept

dušanka 07. 08. 2017, 21:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to velmi chutné

katka16031 21. 01. 2018, 14:54

Přidat komentář
Chybějící obrázek
K tomuto výbornému jedlu netreba žiadnu prílohu.Ono je samo osebe výborne .Dík . Jozef.

Jozef 19. 07. 2010, 18:01