Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Staročeský kapustový prejt

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

2188 kalorií, 1.0g cukrů, 152.0g tuků, 108.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umeleme na masovém strojku. Mletou kapustu smícháme s masem.
Žloutky utřeme s máslem, přidáme maso s kapustou, v mléce rozmáčené kousky housek, nadrobno nakrájenou slaninu, sůl, pepř, utřený česnek, petrželku a nakonec sníh z bílků.
Pekáček lehce vymažeme sádlem a rovnoměrně naplníme kapustovou směsí.
Vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200 stupňů a pečeme dozlatova, asi 40-45 minut.
Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou pažitkou.

Angel 666

19. 07. 2010, Recept navštíven: 4418x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Staročeský kapustový prejt

Staročeský kapustový prejt

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umelem...

Staročeský medovník

Staročeský medovník

Nejprve si připravíme těsto. Na vále, nebo čisté pracovní ploše si vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru,...

Staročeský mazanec z remosky

Staročeský mazanec z remosky

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít k...

Staročeský báč

Staročeský báč

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Staročeský kapustový prejt Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je jedinečne dobrý

07. 11. 2016, 21:45

Přidat komentář
Jozef
K tomuto výbornému jedlu netreba žiadnu prílohu.Ono je samo osebe výborne .Dík . Jozef.

Jozef 19. 07. 2010, 18:01

Facebook komentáře