Staročeský kapustový prejt

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

2188 kalorií
1.0g cukrů
152.0g tuků
108.0g bílkovin


Příprava

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umeleme na masovém strojku. Mletou kapustu smícháme s masem.
Žloutky utřeme s máslem, přidáme maso s kapustou, v mléce rozmáčené kousky housek, nadrobno nakrájenou slaninu, sůl, pepř, utřený česnek, petrželku a nakonec sníh z bílků.
Pekáček lehce vymažeme sádlem a rovnoměrně naplníme kapustovou směsí.
Vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200 stupňů a pečeme dozlatova, asi 40-45 minut.
Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou pažitkou.

přidejte na:
Chybí obrázek

19. 07. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept je jedinečne dobrý

07. 11. 2016, 21:45

Chybí obrázek
vyborý kapustový recept

07. 08. 2017, 21:07

Chybí obrázek
je to velmi chutné

21. 01. 2018, 14:54

Přidat komentář
Chybí obrázek
K tomuto výbornému jedlu netreba žiadnu prílohu.Ono je samo osebe výborne .Dík . Jozef.

Jozef 19. 07. 2010, 18:01

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.