Staročeský kapustový prejt
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
2188
kalorií
1.0g
cukrů
152.0g
tuků
108.0g
bílkovin
Příprava
Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umeleme na masovém strojku. Mletou kapustu smícháme s masem.
Žloutky utřeme s máslem, přidáme maso s kapustou, v mléce rozmáčené kousky housek, nadrobno nakrájenou slaninu, sůl, pepř, utřený česnek, petrželku a nakonec sníh z bílků.
Pekáček lehce vymažeme sádlem a rovnoměrně naplníme kapustovou směsí.
Vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200 stupňů a pečeme dozlatova, asi 40-45 minut.
Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou pažitkou.
19. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.