Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Staročeský kapustový prejt

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2188 kalorií 1.0g cukrů 152.0g tuků 108.0g bílkovin

Příprava

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umeleme na masovém strojku. Mletou kapustu smícháme s masem.
Žloutky utřeme s máslem, přidáme maso s kapustou, v mléce rozmáčené kousky housek, nadrobno nakrájenou slaninu, sůl, pepř, utřený česnek, petrželku a nakonec sníh z bílků.
Pekáček lehce vymažeme sádlem a rovnoměrně naplníme kapustovou směsí.
Vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200 stupňů a pečeme dozlatova, asi 40-45 minut.
Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou pažitkou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

19. 07. 2010, Recept navštíven: 5112x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je jedinečne dobrý

07. 11. 2016, 21:45

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborý kapustový recept

07. 08. 2017, 21:07

Přidat komentář
Jozef
K tomuto výbornému jedlu netreba žiadnu prílohu.Ono je samo osebe výborne .Dík . Jozef.

Jozef 19. 07. 2010, 18:01

Facebook komentáře