Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 107

Jogurtový koláč s letním ovocem

Jogurtový koláč s letním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 150 g másla nebo Hery, 500 ml bílého jogurtu, 300 g letního ovoce (rybíz, maliny, jahody apod.), 3 lžíce cukru krystalu

Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem. Přidáme vejce, jogurt a šleháme ručním mixerem. Pozvolna přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Vznikne hladká hmota, kterou nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na takto připravené těsto klademe čer...

Pařížská bramborová polévka

Pařížská bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g vařené šunky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 2 cibule, 5 lžíc olivového oleje, 2 bobkového listy, troška tymiánu (Mateřídouška obecná), troška muškátového ořechu, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička soli

Cibuľu očistíme, pokrájame, zapeníme na oleji, pridáme postrúhaný zeler a rajčiakový pretlak, na rezance pokrájanú šunku, bobkový list, očistené zemiaky pokrájané na kocky, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme. Hotové odstavíme, vlejeme žĺtky...

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 1 lžička rozmrveného droždí (kvasnice), trocha soli, 2 lžíce olivový olej, hladká mouka dle potřeby, 4 lžíce kečupu, 100 g Eidamu (Edam), 6-7 plátků sendvičové šunky, 1 Mozzarella, 1 větší rajče, 80 g Nivy, troška koření na pizzu

Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme sůl, olej a tolik mouky, aby jsme vypracovali jemné, hladké těsto. Těsto přikryté necháme chvíli kynout. Formu na pizzu vymažeme tukem, mozzarellu necháme okapat, rajče nakrájíme. Těsto ve formě roztáhneme, vytvo...

Jahodová dřeň

Jahodová dřeň

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

čerstvé jahody, cukr krupice dle potřeby

Jahody důkladně opláchneme, osušíme, očistíme a rozmixujeme s cukrem na hladký krém. Dřeň rozdělíme do menších misek nebo kelímků a uložíme do mrazáku. Podáváme ozdobené zeleným lístkem.

Malinový koláč z křehkého těsta

Malinový koláč z křehkého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g másla, 160 g cukru moučka, 1 žloutek, 1/2 vanilkového cukru , 2 hrsti malin, 4 vejce, 1 lžíce citronové šťávy

Z mouky, 50 g cukru, žloutku, vanilky a 100 g másla vypracujeme křehké těsto, které necháme odležet v lednici. Formu na koláč /23 cm/ vymažeme máslem, těsto vyválíme a přeneseme do formy a potřeme bílkem. Pečeme asi 13-14 minut při 180°C, vyjmeme ...

Šoulet v kuřecí kůži

Šoulet v kuřecí kůži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

kuřecí kůže, která nám někdy zbyla po vykostˇování kuřete, 200 g středních krup, 200 g hrachu, 3 stroužky česneku, sůl, kmín, saturejka (lze nahradit majoránkou), 2 lžíce sádlo (nebo oleje) na opečení

Kroupy dobře propereme a uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme hrách. Uvařené kroupy smícháme s uvařeným hrachem, přidáme utřený česnek se solí, okořeníme a promícháme. Směsí naplníme plátky kuřecí kůže, zabalíme do válečků a okraje upevníme jehlami neb...

Liťáčky z jablek

Liťáčky z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek vlažného mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek, 1 vejce, 3/4 prášku do pečiva, špetka soli

Všechny ingredience dobře promícháme a necháme cca 30 minut odstát. Potom smažíme a podáváme.

Tvarohový trhanec

Tvarohový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 4 vejce, 6 lžic husté smetany, 3 lžíce cukru moučky, 120 g másla (20g je na vymazání plechu), 2 lžíce strouhanky na vysypání plechu, špetka soli

Maslo vymiešame s cukrom a tvarohom, primiešame žĺtky, trošku soli, smotanu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme do horúcej rúry upiecť. Upečený vidličkou potrháme a posypeme práškovým cuk...

Housky s mákem

Housky s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky (výběrové), 1 majolka (440 ml), 2 vejce (jedno na potření), 10 g sušeného droždí, mléko na zadělání těsta, hrst cukru, mák na posypání

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme 1 - 1,5 hodinu vykynout na teplém místě. Poté z těsta vypracujeme vždy tři stejně dlouhé válečky, které spojíme do copu, tím vytvoříme pletenou houstičku. Pak housky naskládáme na pečící papír, pot...

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 lžiček Dijonské hořčice, trocha sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 6 lžic strouhaného sýra, 3-4 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, čerstvá bazalka, troška kečupu, pár kapek olivového oleje, pár kapek octa, špetka cukru krystal, 1/2 lžičky mleté papriky , 3-4 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme, vyklepeme na tenký řízek. Každý plátek potřeme hořčicí, pokapeme sójovkou, osolíme špetkou soli, okořeníme a posypeme strouhaným sýrem. Maso pevně zavineme do rolády. Tu nakrájíme na 2 cm kolečka a ponapichujeme...

Vepřová roláda se zelím

Vepřová roláda se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového masa, sůl, 2 ostravské klobásy, 1 cibule, 300 g kyselého zelí, kmín, mletá paprika, 2 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky

Zelí slijeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku, přidáme zelí, kmín a vydusíme do sucha. Maso upravíme na plát, nakelepeme, posypeme solí a mletou paprikou, dáme na něj zelí, klobásy rozpůlené, zarolujeme, svážeme, obalíme v mouce a...

Rybí karbanátky se sýrem

Rybí karbanátky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rybího masa, mléko, 1-2 housky, 1 žloutek, citronová kůra, 150 g nastrouhaného sýra, sádlo na smažení, sůl, pepř, pepř

Rybí maso uvaříme a nasekáme najemno, smícháme v míse s houskou, kterou jsme namočili v mléce a pak vymačkali. Přidáme žloutek, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a nastrouhaný sýr, vše propracujeme, vytvarujeme placičky a ty obalujeme ve strouhanc...

Špagety s houbami

Špagety s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 200 ml zeleninového bujónu, 2 stroužky česneku, 1 svazek jarní cibulky, 400 g žampionů, 200 g sýra, 4 snítky tymiánu, 2 lžíce másla, pepř, sůl

Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek, na kroužky nakrájíme čerstvou cibulku i žampiony. Těstoviny uvaříme na skus. Zahřejeme máslo a česnek a cibuli na něm opečeme, přidáme žampióny a opékáme asi 2 min. Zalijeme vývarem a smícháme s čerstvým sýrem...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem do hladka. Na pekáč si dáme pečící papír a směs na něj vylijeme. Poklademe omytým a osušeným ovocem (j...

Harula - bramborová baba

Harula - bramborová baba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 100 g slaniny, 2 vejce, 1 lžička pepře mletého, 1 balení kypřícího prášeku do pečiva, 1 lžička soli, 50 g sádla na vymazání pekáče

Zemiaky očistíme, postrúhame, posolíme, pridáme múku. Pokrájanú slaninu spražime s cibuľou. Do postrúhaných zemiakov postupne vmiešame korenie, rozotretý cesnak a vajcia. Všetko dobre vymiešame a rozotrieme na vymastený pekáč. Pečieme vo vyhriatej...

Brambory  nakyselo

Brambory nakyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 1 cibule, 500 ml mléka, 50 g sádla, 50 g hladké mouky, špetka mletého pepře, špetka majoránky, 2 bobkového listy, 2 lžíce octa, špetka soli

V šupke uvarené zemiaky olúpeme a po vychladnutí pokrájame na kocky. Z masti a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme posekanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vodou a mliekom, pridáme mleté korenie, majorán, bobkový list, soľ a trochu povaríme. Do o...

Květák na polský způsob

Květák na polský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 60 g másla, 2 uvařená vejce, 100 g šunky, 40 g strouhanky, 1 lžíce petrželové ňati, špetka soli

Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode, rozoberieme ho na ružičky, dáme na misu, posypeme posekanými vajcami, nadrobno nakrájanou šunkou, nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a strúhankou opraženou na masle.

Tvarohové palačinky

Tvarohové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dcl mléka, 30 dkg cukru moučka, špetka soli, 1 vejce, 100 g tvarohu, 100 g hladké mouky, tuk na smažení, ovocná marmeláda

V 1/2 l mléka rozmícháme cukr, sůl, vejce, tvaroh, mouku a všechno vypracujeme v těsto. Potom dolijeme zbývajícím mlékem, zamícháme a necháme asi 1/2 hodiny odpočívat. Pak smažíme. Na talíři dochutíme marmeládou.

Sýrové brambory se slaninou

Sýrové brambory se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 50 g prorostlé slaniny, 250 ml smetany, 1 balení sýrové omáčky Knorr fix, 1 svazek pažitky, pepř, sůl, olej

Brambory ve slupce vaříme cca 20 min. v osolené vodě. Oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostky a spolu se slaninou opečeme na oleji. Přilijeme smetanu, vmícháme Knorr fix sýrovou omáčku a krátce povaříme. Brambory...

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg prolisovaných jahod, 500 g cukru, 1/8 l vody

Zralé, červené a drobné jahody opereme, odstraníme stopky a prolisujeme nebo umeleme. Cukr s vodou svaříme na slabou nit, přidáme prolisované jahody a za stálého míchaní prudce vaříme, až se kapka na talíři neroztéká. Horkou marmeládu plníme do př...

Kakaové řezy s bramborami

Kakaové řezy s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sádla, 150 g cukru moučky, 150 g krupicové nebo hladké mouky, 130 g vařených brambor, 1 vejce, 20 g kakaa, 4 lžíce rumu, 100 g ovocné marmelády, 50 g vlašských ořechů, 1 lžička Sody bikarbóny

Masť vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Pridáme kakao, sódu bikarbónu, rozpustenú v rume, pretlačené uvarené zemiaky a krupicovú múku. Všetko dobre premiešame a rozotrieme na vymastaný plech vysypaný múkou. Pečieme v stredne teplej rúre cca 40...

Letní jahodový koláč

Letní jahodový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých jahod, 1 koláčový korpus, 0,5 balení měkkého tučného tvarohu, 1/8 másla, 10 dkg cukru moučka, 1 želatina Oetker, 8 dkg cukru krystal

Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému, do kterého zapracujeme tvaroh. Jahody podélně rozpůlíme. Koláčový korpus potřeme krémem a poklademe půlkami jahod. Pak připravíme želatinu - sáček želatinového prášku smícháme s 8 dkg krystalového cu...

Pivní steaky

Pivní steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 500 ml světlého piva, hladká mouka, olej na smažení, pepř, sůl

Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso poloměkké, zalijeme ho pivem a ještě dosmažíme, dokud není úplně hotové. Maso podáváme s chlebem či vařenými bramborami.

Žampionové oko

Žampionové oko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů nakrájených na nudličky, 120 g šunky nakrájené na nudličky, 1 nadrobno nakrájená cibule, 80 g nakrájené červené papriky (na kostičky), 4 vejce, 3 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané nati petrželky, 80 g strouhaného sýra, sůl, pepř

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do misky a žloutky necháme ve skořápce. Na oleji osmahneme cibuli, přisypeme žampióny a restujeme asi 3 minuty, potom přidáme šunku, papriku, bílky a za stálého míchání opékáme. Osolíme, op...

Topinky s houbami a se sekanou

Topinky s houbami a se sekanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajičků chleba, 8 plátků dietního salámu, 300 g hub, 1 paprika, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťe, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře mletého, 150 ml olivového oleje, 2 lžíce Dijonské hořčice

Nakrájané huby udusíme na spenenej cibuli spolu s mletým korením a so soľou. Na zvyšnom oleji osobitne opečieme krajíčky chleba a dietnéj salámy. Hrianky natrieme horčicou, prekryjeme opečenou salamou, na ňu rozložíme udusené huby a povrch ozdobí...

stránka: