Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 109

Spartakiáda

Spartakiáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení burizónů, 250 g cukru krystal, 1 Salko, 1/3 smetolu

S kryštalového cukru si spravime karamel, pomaličky pridávame salko a smetol. Všetko spolu vymiešame a pridáme burizony. Zo zmesy formujeme gulky, alebo spravime roládu a po vychladnutí narežeme.

Francouzský dresing

Francouzský dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky slunečnicového oleje, lžíčka octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce promícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po promíchání vložíme hořčici a opět promícháme. Nakonec dochutíme a přeléváme na různé druhy pokrmů.

Vysokokalorické topinky

Vysokokalorické topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýru Eidam/moravský bochník, 4 plátky šunky, 6 vajec, 150 ml oleje, špetka soli, 4 krajíčky opečeného chlebu

Medzi dva a dva plátky syra vložíme plátok šunky a dobre pritlačíme. Rozšľaháme 2 vajcia a pripravené rezne zo syra a šunky v nich obalíme a rychlo ich z oboch strán vypražíme. Zo 4 vajec si pripravíme volské oka. Vypražené rezne dáme na krajíček ...

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g Hlívy ústřičné, 200 ml husté smetany, 80 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule , 1 špetka muškátového ořechu, špetka soli

Na masle opražíme cibuľu, pridáme nakrájané huby a muškátový orech, osolíme a dusíme asi 20 minút. Potom pridáme smotanu zahustenú múkou, necháme zovrieť a odstavíme. Poávame s knedlikom alebo s varenými zemiakmi.

Slané sýrové tyčky

Slané sýrové tyčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 60 g Hery, 60 g goudy, 1 vejce, 15 g droždí , 50 ml mléka, 1 žloutek, 1 špetka kmínu, 1 lžíce másla na vymazání

Na doske zmiesime múku, heru, postrúhaný syr, vajce a vo vlažnom mlieku vykysnuté droždie. Cesto vyvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, radielkom pokrájame na tyčinky a na vymastenom plechu upečieme do ružova.

Křehké škvarkové pagáčky

Křehké škvarkové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 180 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 20 g droždí , 100 ml sladkého mléka, 2 žloutky, 2 lžíce smetany, špetka soli, 1 vejce na potření

Do múky dáme zomleté škvarky, v mlieku nakysnuté droždie, žĺtky, smotanu, soľ a dobre vypracujeme. cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, poskladáme na štvoro a necháme stať 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme odpočívať. Nakoniec c...

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

 Holubinkový salát

Holubinkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g holubinek, 100 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, petrželka, 1 lžíce cukru moučka, sůl, 100 g nastrouhaného uzeného sýra oštěpku

Huby povaríme v slanej vode, pokrájame , zalejeme olejom, citrónovou šťavou a vínom, pridáme cukor i soľ a necháme odstáť v chladničke. Pred podávaním posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.

Tvarohovo - kokosová bábovka s kakaem

Tvarohovo - kokosová bábovka s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 lžíce hnědého třtinového cukru, 1/2 sklenky cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 75 g Hery, 200 g jemného tvarohu, 30 g kokosové moučky, 1,5 sklenky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce sladké smetany, 2 vrchovaté lžíce kakaa

Do mísy dáme vejce, smetanu, všechen cukr, rum a Heru a vše prošleháme. Přidáme tvaroh a ještě chvíli šleháme dohromady. Do směsi vmícháme kokos, mouku, prosátou s práškem do pečiva a nakonec přidáme kakao. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrub...

Fantastická zeleninová polévka

Fantastická zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 menší květák, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka pepře, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g taveného sýra, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 300 g žampionů, 250 ml sladké smetany, 250 ml mléka, 2 lžíce nasekané petrželky, 3-4 mrkve, hrst čerstvého hrášku, asi 1 l vody

Cibulky nakrájíme nadrobno. Květák rozebereme na malé růžičky a opláchneme, kukuřici scedíme, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo plátky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme žampiony a květák a po...

Ryzcová majonéza s křenem

Ryzcová majonéza s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 3 žloutky, 2 lžíce křenu, 100 ml zakysané smetany, olej, citronová šťáva, sůl, pepř

Pokrájané a osolené rýdziky udusíme na oleji, odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Potom prilejeme žĺtky rozšľahane s olejom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a postrúhaný chren, dobre premiešame a necháme odstáť. Podávame samostatne alebo ku...

Houbové kroketky s kuřecími játry

Houbové kroketky s kuřecími játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 300 g kuřecích jater, 3 vejce, olej, 1 cibule, 100 g hladké mouky, strouhanka, špetka pepře, špetka soli, špetka majoránky, 100 g strouhaného sýra

Na oleji opražíme cibuľu a udusíme na nej pečeň pokrájanú na drobno. odstavíme , pridáme pokrájané hríby, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme krokety, obalíme ich múkou, vajcami a strúhankou a opražíme na oleji. Podávame posy...

Papriky plněné fetou

Papriky plněné fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 paprik (kapií), 12 listů bazalky, 3 stroužky česneku, 30 g piniových ořechů, 200 g fety, 30 ml olivového oleje

Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Do každé papriky vložíme list bazalky, posypeme nasekaným česnekem a piniovými oříšky. Poklademe na plátky nakrájenou fetou a zakapeme olejem. Pečeme asi 25 minut, aby byly pari...

Zapečená slanina se špenátem

Zapečená slanina se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špenátu, 4 plátky anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 40 ml smetany, 50 g strouhaného sýra

Spaříme špenátové listy. Troubu rozehřejeme na 200°C. Mělkou zapékací misku vyložíme plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Vyklepneme vejce a zalijeme smetanou. Posypeme sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme 7-9 minut.

Severská studená omáčka

Severská studená omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml majonézy, 150 g oloupaných jablek, 50 g křenu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce bílého vína, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 malá kyselá okurka, snítka kopru

Do majonézy zamiešame postrúhané jablka, chren, uhorku, pridáme soľ, cukor a primiešame biele víno a smotanu. Výborne chuti so studenými mäsami, ozdobiť môžme kôprom.

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily (tortilly), 4 lžíce meruňkové marmelády, 200 g kuřecích prsou (pečených nebo grilovaných), 2 jarní cibulky

Kuřecí maso a jarní cibulku pokrájíme na kousky. Každou tortillu vždy potřeme lžící marmelády a poklademe kuřecím masem a jarní cibulkou. Stočíme nebo poskládáme a zapékáme 5-6 minut pod rozpáleným grilem. Ihned podáváme.

Omáčka z červeného rybízu

Omáčka z červeného rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g červeného rybízu, 50 g másla, 70 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 50 ml mléka, citronová šťáva, špetka soli

Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju studenou vodou a mliekom, posolíme a dobre povaríme. Pridáme očistené umyté ríbezle a cukor, ešte trochu povaríme a podľa chuti okyslíme citrónom. So soľou v ovocných omáčkach veľmi opatrne, p...

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehen (paliček), 20 ml Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 20 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce včelího medu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme worchesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, hořčici a med a ve vzniklé marinádě důkladně obalíme paličky. Přesuneme na pekáč pokrytý alobalem a pečeme 35 minut. Během pečení je několikrát obrátíme a potíráme ...

Křupavý makrelový salát

Křupavý makrelový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 10 ml olivového oleje, 150 g hlávkového salátu, 200 g uzené makrely, 20 ml majonézy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Chleba nakrájíme na kostičky a pokapeme olivovým olejem. Dáme na plech a pečeme asi 15 minut. Mezitím natrháme salátové listy na kousky, makrelu nakrájíme na tenké plátky a vše smícháme majonézou. Posypeme opečeným ...

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 250 ml kravského mléka, 80 g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička rostlinného oleje

Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, solí a olejem. Z těsta upečeme po obou stranách tenké palačinky. Po vychladnutí je nakrájíme na nudličky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme nejlépe ihned.

Pórková roládka do polévky

Pórková roládka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 2 slepičí vejce, 20 g másla, špetka pepře bílého, špetka soli

Z pórku oddělíme zelenou část a nakrájíme ji najemno. Bílou část nakrájíme na větší kusy (podle velikosti hrnce) a vaříme půl minuty v osolené vodě. Rychle zchladíme. Vydlabeme vnitřek a nadrobno ho pokrájíme. Smícháme se zelenou částí. Pokrájen...

Květákové nočky do polévky

Květákové nočky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 50 g mladých květákových lístků, 1 slepičí vejce, 2 lžíce hrubé mouky, špetka soli

Květák rozebereme na růžičky a spolu s opranými listy ho spaříme vodou. Nakrájíme nahrubo a vložíme do misky. Přidáme vejce, mouku a sůl a dobře promícháme. Necháme 10 minut odležet. Z těsta lžičkou vykrajujeme nočky, které vaříme v horké vodě n...

Polévkové kuličky z nivy

Polévkové kuličky z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy, 50 g Lučiny, 1 lžíce krupice, 1 špetka pepe bílého, 1 špetka soli

Nivu nastrouháme, utřeme s lučinou a promícháme s krupičkou, pepřem a solí. Necháme 15 minut odležet. Z hmoty tvarujeme malé kuličky, které dozlatova smažíme v rozpáleném oleji. Servírujeme horké.

Polévkové flíčky s rukolou

Polévkové flíčky s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 50 g rukoly, 1 slepičí vejce, 10 ml vody, 1 špetka soli

Rukolu rychle spáříme a nakrájíme najemno. Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hladké těsto. Přidáme rukolu a dobře zpracujeme. Těsto uložíme na 30 minut do lednice. Těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme na malé čtverečky, které povaříme...

Mrkvová vložka do polévky

Mrkvová vložka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kořen mrkve, 2 ks slepičích vajec, 70 g polohrubé mouky, 1 špetka soli

Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Menší plech vymažeme a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků a vložíme do mixéru. Přidáme uvařenou mrkev, osolíme a rozmixujeme. Přidáme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do pe...

stránka: