Rybí kousky v báječné marinádě
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1014
kalorií
1.0g
cukrů
44.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si připravíme marinádu:
smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku.
Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůži a porce rybky naložíme do marinády. Necháme odležet v chladu nejméně přes noc, ale lepší je vydržet dva dny.
Polohrubou mouku si smícháme s grilovacím kořením, marinované kousky ryby obalujeme v mouce a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
Tip k receptu
Ryba je tak chutná, že nepotřebuje kromě zeleninové oblohy žádnou další přílohu. Kdo na ní trvá, může použít brambory nebo čerstvý chléb.
Angel 66618. 06. 2010
Ingredience
- 1 kapr nebo amur
- šťáva z 1/2 citrónu
- 100 ml tatarské omáčky
- 80 ml piva
- 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 2 lžíce nasekané petrželky
- lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé)
- lžička drceného kmínu
- lžička pepře
- lžička soli
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 šálek polohrubé mouky
- olej
- 3 stroužky utřeného česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.