Grilovaný bůček na jehle
Obtížnost
Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
3h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
312
kalorií
0.0g
cukrů
28.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů. Potom maso z vnitřní strany lehce naklepeme a plát masa nakrájíme na pruhy. Z vnitřní strany osolíme, opepříme, potřeme bylinkami s česnekem a stočíme. Závitky vložíme do mísy, obalíme v marinádě a necháme v chladu nejméně 2 hodiny odležet.Připravené řezy napíchneme na jehly a grilujeme pozvolna na grilovací mřížce, kterou jsme potřeli troškou oleje. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Grilujeme cca 40 minut.
Tip k receptu
Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem a čerstvou zeleninou.
Maja19. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.