
Grilovaný bůček na jehle
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů. Potom maso z vnitřní strany lehce naklepeme a plát masa nakrájíme na pruhy. Z vnitřní strany osolíme, opepříme, potřeme bylinkami s česnekem a stočíme. Závitky vložíme do mísy, obalíme v marinádě a necháme v chladu nejméně 2 hodiny odležet.Připravené řezy napíchneme na jehly a grilujeme pozvolna na grilovací mřížce, kterou jsme potřeli troškou oleje. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Grilujeme cca 40 minut.
Tip k receptu
Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem a čerstvou zeleninou.
Maja18. 06. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 12. 07. 2018, 16:24

palino 03. 01. 2020, 11:57

hanka 06. 01. 2020, 11:48

Svetlana 22. 01. 2020, 20:57